Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodal cizí auto

TEPLICE - Hrozí mu až pětileté vězení; Úvěry nesplácí; Řídil opilý...  

Prodal cizí auto
     Sdělení podezření hned ze tří přečinů si dnes na obvodním oddělení v Proseticích převzal 23letý muž, který připravil svého známého o auto. Vyhověl přání poškozeného, který si u něj na zahradě chtěl nechat své starší BMW, v prosinci ale vozidlo v hodnotě 50 tisíc korun bez jeho vědomí prodal. S kupujícím, kterému tvrdil, že je vůz jeho majetkem, podepsal kupní smlouvu a vyinkasoval od něj deset tisíc korun.
     Kromě přečinů podvodu a zpronevěry, kterých se tímto jednáním dopustil, mu policisté „přidali“ i další paragraf, auto totiž řídil, ačkoliv má soudem vysloven trest zákazu činnosti spočívající v řízení všech motorových vozidel. Vůz již policisté u podvedeného kupce zajistili a vrátili majiteli, podezřelému hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Úvěry nesplácí
     Úvěrovými podvody si přilepšoval teprve 19letý mladík, který si vzal několik půjček, které nesplácí. V loňském roce zažádal v různých prodejnách elektro zboží o úvěry na nákup produktů v celkové hodnotě přes 37 tisíc korun. Během měsíce takto podepsal nejméně pět smluv, při jejichž uzavírání uváděl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli i výši měsíčního příjmu. Kromě toho nezaplatil ani jednu smluvně uzavřenou splátku, muž byl obviněn z přečinu úvěrového podvodu, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Řídil opilý
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 22letý muž, který řídil osobní vozidlo pod vlivem alkoholu. V Bílině ho zastavili strážníci a orientační dechovou zkouškou zjistili přítomnost alkoholu v dechu řidiče. Policisté mu pak kalibrovaným přístrojem naměřili 1,9 promile alkoholu v dechu, pokud ho soudce uzná vinným, hrozí mu kromě zákazu řízení až roční vězení.
 
Vykradený byt
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do bytu v Trnovanech. V dopoledních hodinách po násilném překonání dveří vnikl do bytu, ze kterého odcizil peníze a šperky za téměř 50 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až tříletý trest odnětí svobody.
 
Nebyl žádný troškař
     Pět osobních vozidel vykradl v Teplicích zatím neznámý pachatel. V nočních hodinách se poblíž fotbalového stadionu po rozbití oken vloupal do zaparkovaných aut, ze tří odcizil autorádia a reproduktory, ve dvou zřejmě nenašel nic, co by se mu hodilo. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 40 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci a po pachateli i ukradených věcech intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 29. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem