Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prodal drogy za několik set tisíc

TRUTNOVSKO-Skvělá práce trutnovského TOXI týmu  

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova ve středu 21. 3. 2012 po několika měsících usilovné práce zadrželi jednadvacetiletého muže z Vrchlabí, který měl v posledních třech letech od několika osob na různých místech naší republiky koupit větší množství soli metamfetaminu, kterou široká veřejnost více vnímá pod názvem pervitin. Za množství uvedené drogy mladík zaplatil několik stovek tisíc korun. Aby nebylo omamných látek na „našem“ trhu málo, měl podezřelý mladík v té době ještě nakoupit konopí, tedy marihuanu, za částku ve výši nejméně 100 tisíc korun. Jedná se o nebezpečné psychotropní látky, které jsou zařazeny do seznamu Úmluvy o psychotropních látkách. Kriminalisté profesionálně odvedenou prací zjistili, že pořízené omamné a psychotropní látky dealer prodal dalším nejméně třem desítkám uživatelů z Trutnovska, Vrchlabska, Semilska a Prahy.
 Muži omezenému na osobní svobodě policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let. Po provedení všech úkonů muži zákona obviněného propustili na svobodu.
Na internetovém serveru Novinky.cz byl ve čtvrtek 16. 2. 2012 zveřejněn článek, ve kterém se autor vyjádřil k velkému nebezpečí, ke kterému při nelegální výrobě drog dochází. V článku je přímo uvedeno „vzhledem k vysokému riziku požáru či výbuchu kvůli nim přijdou o svůj domov nic netušící sousedé“.  
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, kteří mají podezření, že v jejich domě či na jiném místě dochází k nelegální výrobě omamných a psychotropních látek, nechť tuto skutečnost ihned oznámí na linku 158.
Policie České republiky tímto apeluje na všechny občany, aby si uvědomili, jaké nebezpečí každému uživateli omamných a psychotropních látek hrozí.
Pervitin je především ilegální a nebezpečná droga zařazená do stejné třídy jako kokain a další účinné drogy distribuované na ulici. Jedná se o jed, který nejprve působí jako stimulant, pak ale začne systematicky ničit celý organismus. Pervitin především způsobuje vážné zdravotní potíže, mezi které patří ztráta paměti, agresivita, psychotické chování a následné poškození srdce a mozku.
Účinek pervitinu je velmi silný a řada uživatelů se zmiňuje o tom, že byli polapeni od první chvíle, co ho užili. Lidé závislí na pervitinu v mnoha případech ztrácí svou rodinu, přátele, svou práci, mohou skončit na ulici jako bezdomovci a mohou i zemřít.
nprap. Udo Ertner
23. 3. 2012
ilustrační foto: PČR

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem