Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodal stovky gramů pervitinu

TEPLICE - Kriminalisté obvinili tři osoby, hlavní dealer je ve vazbě. 

     Tepličtí kriminalisté v uplynulých dnech ukončili prověřování tří mužů, kteří jsou podezřelí z distribuce pervitinu. Na základě poznatků získaných od plzeňských kolegů z Národní protidrogové centrály začali kriminalisté z teplického TOXI týmu sledovat podezřelého muže, který měl dalším osobám prodávat drogy. Několikatýdenní operativní činností se informace potvrdily, ukázalo se, že 44letý muž z Teplic prodával pervitin 33letému muži, který si pro něj jezdil až z Mladoboleslavska a také 41letému muži z Ústí nad Labem.

     Zájemci si pro drogy jezdili několikrát do měsíce a nebyli to žádní troškaři. Nejmladší muž si od prodejce postupně koupil asi tři sta gramů pervitinu, narkoman z Ústí si k němu jezdil pro drogy po dobu pěti měsíců přibližně jednou týdně a vždy si odvezl 15 až dvacet gramů. Kriminalisté zažádali o předběžný souhlas se zadržením podezřelých a také o příkaz k domovní prohlídce bytu muže, který pervitin zájemcům dodával.

     V jeden březnový den sklapla past, kriminalisté se dozvěděli, že si oba zájemci ten den pro drogy přijedou a chystali se k velké realizaci. Muže z Mladé Boleslavi, který si od dealera koupil deset gramů pervitinu, zadrželi na Benešově náměstí, když se chystal nastoupit do autobusu jedoucího do Prahy. Muž z Ústí byl zadržen ihned po zakoupení pěti gramů drogy, stejně jako dealer, který mu ho prodal. Při domovní prohlídce našli kriminalisté v obývacím pokoji krabici s několika sáčky, ve kterých bylo přibližně 80 gramů pervitinu a zajistili obálky s více jak čtvrt milionem korun v hotovosti.

     Všichni tři muži už byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podezřelí, kteří drogy kupovali, jsou stíháni na svobodě a hrozí jim tresty odnětí svobody na dvě léta až deset let. Stejný trest hrozí i v minulosti jedenáctkrát odsouzenému muži, který jim pervitin prodával, vzhledem k tomu, že už byl souzen i pro protiprávní jednání související s omamnými a psychotropními látkami, bude na soud čekat ve vazbě.

11. 4. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem