Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodavači dal hlavičku

MOST - V obchodě kradl, prodavače udeřil do hlavy a omráčil ho, ženě na chodbě ukradl mobil; Lapka ukradl mladíkům na ulici mobily.  

 Lapka obral dva mladíky o telefony

Policie v Mostě obvinila z trestného činu krádeže 19letého mladíka z Mostu. Podle kriminalistů má muž na svědomí dvě krádeže mobilních telefonů. V jednom případě měl odcizit mobil nezletilému chlapci na ulici Budovatelů, kterého se nejprve ptal na čas. Když se hoch podíval na mobil, obviněný mu ho vytrhl z ruky a poté z místa utekl. Při druhé krádeži seděl u sportovní haly na lavičce, a když kolem něj šel mladík s telefonem v ruce, přiskočil k němu a mobil mu sebral. Poté se dal na útěk směrem k Prioru. Okradený ho pronásledoval, ale nedohonil ho. Jak obviněný s odcizenými telefony naložil, policistům nesdělil. Ti nyní po mobilech pátrají.


 

Na chodbě ukradl telefonující ženě mobil, v obchodě čokolády

Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě 29letému muži z Chomutova. Ten minulý týden seděl v podvečerní době v jednom obytném domě na schodišti a tam měl okrást mladou ženu o telefon. Ta šla po schodech do bytu v druhém patře a muže míjela. V ruce měla telefon a hovořila. Muž jí mobil vytrhl z ruky a utíkal z domu. Žena ho pronásledovala, ale mobil již zpět nedostala. Kde telefon skončil, muž policistům neuvedl. Kradl i v minulosti a byl za to potrestán. Poškozená odhadla škodu na částku 3 000 korun. Podezřelý má na svědomí i krádež čokolád v jedné mostecké prodejně. Odcizil 20 ks čokolád v hodnotě 398 korun. Prodavač ho chtěl zadržet, lapka však do něj strčil a dal mu tzv. hlavičku a omráčil ho. Muž poté s lupem utekl.


 

Měla odpojenou energii, přesto proud odebírala

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 34letou ženu z Litvínovska. Ta měla dle policie odebírat po dobu několika měsíců elektrickou energii, i když ji měla odpojenou a neplatila za ni. Nakonec proud měla díky neoprávněnému zásahu svých známých, kteří jí elektřinu bez povolení měli zapojit. Dva muži ve věku 35 a 21 let nyní čelí obvinění z přečinu krádeže formou účastenství. Poškozená energetická společnost vyčíslila vzniklou škodu na částku ve výši téměř devět tisíc korun.


 

Muž měl hlídat, žena krást

Policie v Litvínově sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 22leté ženě z Mostu a z přečinu krádeže formou účastenství 32letému muži z Litvínova. Muž měl tento měsíc pomáhat ženě při krádeži tím, že hlídal, aby ji někdo při trestné činnosti nepřistihl. Žena měla vniknout na parkovišti ve městě do uzamčeného vozidla značky Opel a odcizit z něj CD, držák na mobilní telefon, hasicí přístroj a papírové kapesníky. To vše měla v igelitové tašce krátce po zadržení.


 

Zloději z aut odnesli nářadí, fotoaparát i kufr

Škodu za sedmnáct tisíc korun utrpěl jeden motorista z Mostu. Někdo mu tento týden v nočních hodinách vnikl do vozidla, které stálo na parkovacím místě v ulici Moskevská. Lapka se do auta dostal za použití násilí a z vozidla odnesl motorovou pilu, svítilnu a digitální fotoaparát. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.

Jiný zloděj se v mostecké ulici W. A. Mozarta vloupal do zaparkovaného vozidla a odcizil z něj autorádio, elektrickou brusku a kufr.


 

Muž s traktorem havaroval do strouhy, utrpěl těžké zranění

Těžké zranění včera po poledni utrpěl muž z Meziboří. Ten vyjížděl s traktorem z fotbalového areálu a z dosud nezjištěných příčin vjel vpravo mimo komunikaci, kde zajel do odvodňovací strouhy a s traktorem havaroval. Při nehodě byl muž těžce zraněn a byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Příčina nehody je předmětem šetření dopravních policistů.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 22. dubna 2015


 

vytisknout  e-mailem