Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával drogy

CHOMUTOV - Nedal cigarety, dostal rány, Neznámá odhalena..... 

Prodával drogy
Policejní komisař obvinil 48letého muže z okresního města z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Muž od března letošního roku prodával na různých místech ve městě zakázanou látku metamfetamin –pervitin. Pachatel si obvinění převzal, vyšetřování je nadále vedeno na svobodě. Za uvedený trestný čin mu hrozí peněžitý trest nebo ho může soudce poslat do vězení na dobu jednoho roku až pět let.
 
Nedal cigarety, dostal rány
Ve Vinařické ulici v Jirkově napadla dvojice mužů ve věku 38 a 55 let místního obyvatele. Muže oslovili a požadovali cigarety. Poškozený odmítl a z místa se snažil zmizet. To se mu nepodařilo, neboť uklouzl a upadl na zem. Násilníci ho prohledali, dostal několik ran a z kapsy u kalhot mu vytáhli peněženku s hotovostí a doklady. Zmizet se jim však nepodařilo, byli zadrženi hlídkou strážníků. Policejní komisař obvinil oba pachatele z loupeže, po nezbytných úkonech byli umístěni do policejní cely. Na státní zastupitelství byl podán návrh ne jejich vzetí do vazby.
 
Neznámá odhalena
Jak jsme již informovali, policisté v Jirkově pátrali po totožnosti neznámé ženy, kterou pozval do svého bytu místní obyvatel. Seznámili se na internetových stránkách a žena přijala pozvání na návštěvu k němu do bytu, kde zůstala přes noc. Ráno nezmizela pouze neznámá, ale i notebook poškozeného. Policistům se podařilo zjistit totožnost pachatelky - z uvedené krádeže se bude zodpovídat 46letá žena z Ústí nad Labem.
 
Vandal na stezce
Policisté v Kadani pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v obci Zásada poničil dřevěnou informační tabuli naučné stezky. Poškozená firma vyčíslila škodu na 12 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Sebrala počítač
Důvěru majitele bytu v Růžové ulici zneužila 55letá žena z okresního města. Poškozený jí totiž svěřil klíče od bytu, kam měla volný přístup. V době nepřítomnosti poškozeného žena vešla dovnitř a odcizila notebook s příslušenstvím v hodnotě 12 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Neoprávněné dávky
Ze státního rozpočtu čerpal neoprávněně peníze 35letý muž z Klášterce nad Ohří. Městský úřad muži přiznal dávky hmotné nouze – příspěvek na živobytí a na bydlení. Dávky čerpal, ačkoli věděl, že mu nepatří. Zatajil totiž důležité informace rozhodné pro přiznání dávek, neuvedl skutečnost, že pracuje a má pravidelný měsíční příjem. Státní kasu tak svým jednáním připravil o 11300 korun. Za podvod hrozí pachateli trest odnětí svobody na dva roky.
 
Vyhrožuje rodině
Z nebezpečného pronásledování je podezřelý 22letý mladík z Chomutova. Již delší dobu pronásleduje poškozeného tím způsobem, že jej vytrvale kontaktuje prostřednictvím mobilního telefonu. V SMS zprávách vyhrožuje nejen jemu, ale i jeho mladší sestře a matce. Rodině došla trpělivost, obrátili se na policii a na muže podali trestní oznámení. V případě odsouzení může pachatel skončit až natři roky ve vězení.
 
Podruhé to nevyšlo
Měděné okapové svody odcizil z domu v Přemyslově ulici 18letý mladík. Okapy se mu podařilo demontovat, když však chtěl přibrat i okenní parapety, neuspěl. Tyto zůstaly na místě poškozené. Lup obratem ruky prodal ve sběrně surovin a peníze použil pro svoji potřebu. Na stejné místo se vrátil o několik dní později znovu, tentokrát se však krádež nezdařila. Na místě se objevili policisté a muže zadrželi. Majitel vyčíslil škodu na 14 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.  
 
7. prosince 2012  
 prap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem