Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával pervitin

CHOMUTOV - Napadl chlapce, Vandal poškodil vozidlo.... 

Prodával pervitin

Policejní komisař obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy 27letého muže z okresního města. Ten nejméně po dobu dvou let – od roku 2011 do srpna 2013 prodával zakázanou látku -metamfetamin na různých místech ve městě. Pervitin prodával náhodným zájemcům a získal tak nejméně 40 tisíc korun. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje. Soud může pachateli udělit za uvedený trestný čin peněžitý trest nebo ho poslat do vězení na jeden rok až pět let.

Napadl chlapce
Případ výtržnictví vyšetřují chomutovští policisté. 34letý muž napadl minulý čtvrtek, ve večerních hodinách, v areálu na Mostecké ulici nezletilého chlapce. Do poškozeného nejdříve strčil, a po pádu na zem několikrát udeřil a kopl. Zranění, která napadený utrpěl, si vyžádala zásah lékaře. Po ošetření byl propuštěn domů. Dechová zkouška u násilníka neprokázala přítomnost alkoholu. Co bylo příčinou incidentu je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Vandal se vyřádil
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který ve Strupčicích poškodil zaparkované vozidlo. U auta poškrábal celou karoserii vrypy do laku, promáčkl střechu vozidla a stejným způsobem poškodil i troje dveře. Oprava bude drahá, škoda byla odhadnuta na nejméně 100 tisíc korun. Skutek vyšetřují muži zákona jako trestný čin poškození cizí věci.   
 
Pil a jel
Jednání 48letého muže z Jirkova posoudili policisté z místního obvodního oddělení jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý jel s vozidlem Ford Escort Novým Březencem, kde byl zastaven a kontrolován hlídkou. Provedená orientační dechová zkouška byla pozitivní. Přístroj naměřil 1,76 a 1,88 promile. V případě odsouzení hrozí muži peněžitý trest nebo může skončit až na jeden rok za mřížemi.  
 
Do obchodu po zavírací době
Nakupovat bez placení se vydal po zavírací době 43letý muž z Prahy. Obchod si vybral v obci Hora sv. Šebestiána. Když se do večerky dostal, sebral větší množství kartónů cigaret různých značek. Celková škoda dosáhla na téměř 64 tisíc korun. Policisté při vyšetřování zjistili, že v krádežích není žádný nováček. Obdobného jednání se dopustil v roce 2009, kdy byl soudem v Mladé Boleslavi odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, ze kterého se vrátil v únoru 2012.
 
Poprali se v baru
Dva muži ve věku 35 a 26 let navštívili bar v centru okresního města. Posíleni alkoholem se nejdříve pohádali a pak se vzájemně fyzicky napadli. Při potyčce došlo k poškození zařízení baru – stolu a židle. Majiteli vznikla škoda za 2 tisíce korun. Oba muži byli hlídkou zadrženi a převezeni na policejní oddělení. Při provedené dechové zkouška nadýchal starší z mužů 2,25 a mladší 2,08 promile. Jejich jednání policisté vyhodnotili jako výtržnictví.
 
27. ledna 2014
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem