Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával pervitin

TEPLICKO - Drogy sám užíval i prodával; Úvěr nesplácí; Ze zahrady zmizely keře i květiny. 

Prodával pervitin

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 33letý dealer, který narkomany z Bíliny zásoboval pervitinem. Kriminalisté během uplynulých měsíců zadokumentovali desítky prodejů drog několika osobám, které realizoval buď u sebe doma, nebo na dalších místech ve městě. Muži, který sám drogy užívá, hrozí v případě odsouzení až pět let za mřížemi.

 

Úvěr nesplácí

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 24letému muži, který si prostřednictvím prodejce elektro zboží v Bílině požádal o poskytnutí úvěru na nákup televizoru v hodnotě téměř 28 tisíc korun. V žádosti však uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu, smluvně stanovené splátky navíc vůbec neplatí, čímž dopustil úvěrového podvodu, z něhož byl včera obviněn.

 

Ze zahrady zmizely keře i květiny

     Už několikrát jsme v minulosti informovali o poměrně kuriózních krádežích, se kterými se policisté v rámci své práce setkávají. V minulosti jsme na Teplicku prověřovali například krádež turistického odpočívadla, v dalších případech zloději odcizili okrasné túje, nebo smrčky ze zahrady, několik keříků angreštu, plastovou mobilní toaletu, panoramatické zrcadlo u nepřehledné zatáčky, nebo keramické trpaslíky ze zahrady rodinného domu.

     Poslední poněkud neobvyklý případ prověřovali krupští policisté začátkem března, kdy přijali oznámení majitele rodinného domu, kterému neznámý pachatel v noci ze zahrady odcizil dvoumetrovou palmu, jejíž hodnota byla vyčíslena na deset tisíc korun. Krupští policisté během několika málo dnů zjistili, kdo má neobvyklou krádež na svědomí. Pachateli jsou dva muži ve věku 19 a 28 let, kteří se u výslechu ke krádeži stromu přiznali. A jaký že byl důvod jejich jednání? Mladší z mužů měl deprese kvůli svému životu, protože nemá práci ani peníze a dostal vztek, že někdo jiný má nejen na dům, ale dokonce i na palmu. Rozhodl se proto strom ukrást, v čemž mu pomohl jeho známý, se kterým předtím popíjel alkohol. Přidal se k němu prý proto, aby se jeho kamarád „nedřel“ sám. Společně se pak s lopatou vydali na pozemek poškozeného, kde palmu vykopali. Starší muž ji chtěl sice zprvu zpeněžit, když ale táhli strom z místa činu, natolik ho poškodili, že by asi nenašli žádného zájemce o koupi, a tak ho odtáhli ke garážím, kde palmu v hodnotě deset tisíc korun spálili na ohni. Za přečin krádeže, kterého se svým jednáním dopustili, hrozí oběma spolupachatelům až dvouletý trest odnětí svobody.

     A stejný trest hrozí v případě dopadení i zloději, který ze zahrady v Novosedlicích odcizil různé stromky a keře. Z půdy vykopal například túje, kleč, nebo růže, nepohrdl však ani letničkami. Případ zprvu prověřovaný jako přestupek proti majetku byl po zpracovaném odborném vyjádření, kterým byla hodnota odcizených rostlin vyčíslena na více jak sedm tisíc korun, kvalifikován jako přečin krádeže.

 

 

19. 5. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem