Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával pervitin

TEPLICKO - Dealerovi hrozí až pětileté vězení; Zadělal si na problémy a další zprávy. 

Prodával pervitin

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 25letý muž, který v Teplicích prodával drogy. Kriminalisté z TOXI týmu zadokumentovali na osm desítek případů, kdy narkomanům na různých místech ve městě prodal pervitin. Obviněný je vyšetřován na svobodě, pokud bude uznán vinným, mohl by ho soudce poslat v krajním případě až na pět let za mříže.

Zadělal si na problémy

     Na problémy si zadělal český řidič firmy mezinárodní kamionové přepravy, kterého zastavila hlídka celníků. Při kontrole zjistili, že při jízdě použil nepřenosnou čipovou kartu do digitálního tachografu, která patřila jinému řidiči. Data o jízdě se tak zaznamenala na cizí kartu, což mu umožnilo, aby mohl kamion řídit v době, kdy měl podle platných právních předpisů absolvovat povinnou denní dobu odpočinku.

     Následkem použití cizí karty došlo k neoprávněnému pozměnění dat ukládaných do paměti počítačového systému digitálního tachografu vozidla. Řidič byl obviněn z přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, pokud se případ dostane k soudu, hrozil by mu v případě uznání viny v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

Vykradený byt

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se oknem vloupal do přízemního bytu. Odnesl si televizi, router, povlečení a další věci v hodnotě přibližně šest tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí zloději v případě dopadení až tříleté vězení.

Krádež bezpečnostního zařízení

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který v katastru obce Háj u Duchcova vnikl na pozemek u rodinného domu. Následně z technické místnosti u nemovitosti odcizil záznamové nahrávací zařízení a ze zdi domu jednu bezpečnostní kameru. Předběžná škoda byla vyčíslena na 19 tisíc korun, lapkovi hrozí v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

30. 11. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem