Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Prodával sušinu rostliny konopí

KLATOVY - Muž převzal sdělení podezření z přečinu nedovolené nakládání s omamnými a psychotropními látkami. 

      Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal záznam o sdělení podezření čtyřiadvacetiletý muž z Klatov z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

      Muž v době od měsíce března do září letošního roku v katastrálním území Klatov na různých zahrádkách si obstarával květenství rostlin konopí. Podezřelý je následně usušil a bez povolení Ministerstva zdravotnictví ČR je předával dalším osobám.

Například o dva roky mladšímu muži předal 58,2 gramu rostliny za tři kusy salámu, dále mu prodal tři kusy usušeného květenství za 200 Kč a bezúplatně jeden kus jointa.

Muž prodával sušinu rostliny konopí i dalším osobám.

     V Klatovech v bytě muž bez povolení přechovával 736,27 gramů rostliny konopí a po jejím usušení bylo zjištěno, že obsahuje D-9-ttrahydrokanabinol v množství 22,45 gramu.

     Konopí je omamná látka, která je uvedena v seznamu návykových látek a je zařazena do Seznamu IV podle Jednotné úmluvy o omamných látkách. Konopí obsahuje tetrahydrokanabinol a tato psychotropní látka je uvedena v Seznamu I podle Úmluvy o psychotropních látkách.

     Podle trestního zákoníku kdo neoprávněně nabídne, zprostředkuje, prodá nebo jinak opatří nebo pro jiného přechovává omamnou nebo psychotropní látku, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

   

nprap. Ladmanová Dana

21. listopadu  2017

vytisknout  e-mailem