Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Prodával v Sokolově marihuanu

SOKOLOVSKO – Vydíral svědka. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu Vydírání a zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný muž měl v období od roku 2001 do doby svého zadržení na různých místech v Sokolově prodat nebo darovat nejméně v 1700 případech marihuanu v celkovém množství přesahující dva kilogramy. Prodejem marihuany si měl přijít na částku nejméně  200 tisíc korun. Před jeho zadržením v počátku měsíce března vyhrožoval likvidací jednomu ze zúčastněných svědků, pokud nebude před policejním orgánem vypovídat v jeho prospěch.

Kriminalisté na začátku tohoto týdne muže zadrželi. Po zahájení trestního stíhání a provedení potřebných procesních úkonů policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval. Soudce shledal důvody vazby, nicméně vazbu  nahradil přijetím písemného slibu obviněného, který je tak nyní vyšetřován na svobodě.

V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

nprap. Kateřina Krejčí
17. 3. 2017

vytisknout  e-mailem