Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prodávali cigarety a tabák bez kolku

Bruntál - nyní jim hrozí až osm let odnětí svobody a jiné události 

tabák v posteli1.jpg
Náročná práce kriminalistů přinesla své ovoce.
Policisté z hospodářské kriminálky realizovali v tomto období skupinu osob, která se zabývala trestnou činností v souvislosti s prodejem neokolkovaných cigaret a tabáku. Svým nezákonným podnikáním si skupina osob mohla přijít na částku 300 tisíc korun. Kriminalisté v průběhu června provedli u podezřelých dvě domovní prohlídky a zajistili zde necelých 84 kilogramů řezaného tabáku, 9524 kusů cigaret a věci k prodeji (váha, sáčky). Jen za tyto zajištěné věci by uniklá spotřební daň byla ve výši přes 173 tisíc korun.
V těchto dnech obvinil policejní komisař čtveřici osob ve věku od 36 do 56 let (dvě ženy) ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a 52letého muže z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Je jim kladeno za vinu, že měli ve Dvorcích nejméně od podzimu 2013 do začátku června 2014 ve snaze získat majetkový prospěch a ve větším rozsahu zkrátit daň, uskladňovat ve svých bydlištích (skříních, posteli a jinde) a prodávat zájemcům tabák a cigarety, které nebyly opatřeny tabákovou nálepkou České republiky. Nelegální zboží měl jeden z obviněných kupovat na různých místech Moravskoslezského kraje a dovážel vozidlem do Dvorců. Krabičku cigaret prodávali za částku od 42 do 50 korun a 100 gramů tabáku za částku od 80 do 100 korun. Všichni obvinění byli v době páchání trestné činnosti bez práce. Takto získané finanční prostředky použili pro svou potřebu. Nyní jim hrozí trest odnětí svobody až do výše osmi let.
 

Drogová trestná činnost

V průběhu sedmi měsíců letošního roku šetřili policisté v okrese Bruntál v souvislosti s pěstováním, výrobou a prodejem drog celkem 48 případů a obvinili 42 osob. Z obviněných osob bylo 19 recidivistů, 5 žen a dva mladiství. V této souvislosti policisté prověřovali také dva nezletilce. Obviněné osoby jsou ve většině případů sami uživateli. V okrese Bruntál je nejčastěji užívanou drogou pervitin a marihuana.

V pronajatém domě pěstoval marihuanu
V neděli 7. 9. 2014 odpoledne krnovští kriminalisté zadrželi 28letého muže, kterého ještě ten den obvinil policejní komisař z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Trestné činnosti se měl obviněný dopustit tím, že od června 2014 v Krnově m.č. Ježníku měl vytvořit v nemovitosti, kterou měl v pronájmu, kompletní kvalitní technologii k pěstování rostlin s obsahem THC v hodnotě cca 50 tisíc korun, kterou policisté na místě zajistili. Obviněný vydal policistům také půl kilogramu sušené rostlinné hmoty, která bude odeslána na expertízu. Obviněný se k trestné činnosti doznal a sdělil, že si pěstoval pro svou potřebu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, muži hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
Prodávala pervitin
Toho se měla dopustit tím, že od roku 2013 do září 2014 na různých místech Bruntálu dávala a prodávala uživatelům pervitin. Gram prodávala za 1 tisíc korun. Dívka je sama uživatelkou drog.
komisař por. Bc. Tušková P.
 
skupina tisku a prevence Bruntál
9. 9. 2014
 

vytisknout  e-mailem