Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodávali drogy

TEPLICKO - Dealerům hrozí až pětileté vězení; Neměla na splácení půjček... 

Prodávali drogy

     Policisté z teplického TOXI týmu v uplynulých dnech „realizovali“ několik případů, které se týkaly prodeje drog. Z neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinili 24letého muže, který v letních měsících v místě svého trvalého bydliště prodával marihuanu, policisté zadokumentovali nejméně tři desítky jednotlivých prodejů.

     Ze stejného trestného činu byl obviněn také 40letý muž, který distribuoval drogy v Bílině. Narkomanům prodával pervitin a to minimálně ve stovce případů. Drogy se prodávaly také v Duchcově, kde osobám závislým na návykových látkách prodával pervitin 22letý muž, i on už byl obviněn a stejně jako dalším dvěma dealerům mu v případě uznání viny hrozí až pětileté vězení.

 

Neměla na splácení půjček

     Do tak zvané dluhové pasti se dostala žena z Teplicka, která si brala různé půjčky, na jejichž zaplacení ale neměla peníze. Od konce roku 2013 si zažádala nejméně o sedm úvěrů, nebo půjček u různých společností, přičemž do žádostí uváděla nepravdivé údaje o výši svého příjmu a předešlých závazcích. Dluhy se sice snažila splácet, ale kvůli nedostatku finančních prostředků na jejich úhradu si brala další půjčky, ze kterých pohledávky platila. Postupně si půjčila sto tisíc korun, ze kterých ale zaplatila jen polovinu, zbytek peněz poškozeným společnostem stále dluží. Svým jednáním se dopustila přečinů podvodu a úvěrového podvodu, ze kterých byla v uplynulých dnech obviněna, pokud ji soudce uzná vinnou, hrozí jí až pětileté vězení.

 

Krádež kabelu

     Z přečinu krádeže se bude před soudem zodpovídat 29letý recidivista, který v Újezdečku odcizil elektrický kabel. Ten podle poškozeného vykopal zhruba z dvaceticentimetrové hloubky a poté, co jej „vypálil“, odevzdal měď do sběrny. Škoda byla vyčíslena na dvanáct tisíc korun, v případě odsouzení hrozí pachateli až tříleté vězení.

 

Zmizela kola a snowboard

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl sklepy v Teplicích. Zloděj vnikl do suterénu domu, kde z místnosti používané všemi nájemníky odcizil dvě jízdní kola a snowboard. Celková škoda se vyšplhala na téměř dvacet tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

 

Teplice, 12. 2. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem