Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodávali padělky značkových parfémů

MOST - Vydávali je za pravé, s reklamacemi si hlavu nelámali; Ukradli, nabourali a vykradli cizí auto....  

Nabízeli padělky parfémů, někdy je zaslali, jindy jen inkasovali peníze

Mostecká policie obvinila z přečinu podvodu a porušení práv k ochranné známce a jiným označením 41letou ženu a jejího 50letého muže z Mostu. Dvojice podnikala v oboru kosmetiky a počínala si opravdu podnikavě, ovšem ne v souladu se zákonem. Na internetových portálech již koncem minulého roku nabízela k prodeji parfémy. Zájemcům je někdy dodala, někteří na voňavky čekali marně. Ti co je obdrželi, však důvod ke spokojenosti neměli. Šlo totiž o padělky známých světových značek. Dvojice takto loni poškodila sedm zákazníků, kdy je připravila o osm tisíc korun. V podvodných nabídkách však dvojice pokračovala i letos. Nejméně ve 30 případech opět nabídla značkové parfémy, za které vyinkasovala 29 tisíc korun. I letos se někteří občané objednaných výrobků dočkali, ale šlo opět o falzifikáty. Osm zákazníků však na parfémy čekalo zbytečně. Podnikavé dvojici totiž výrobky došly a tak jen inkasovala peníze, aniž by na objednávky reagovala. Nereagovala ani na reklamace, které záhy přišly od podvedených zákazníků. Poškozené kosmetické firmy jejich jednáním utrpěly také škody a to ve výši 80 000 korun. Policie dvojici stíhá na svobodě. Hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Jeli v cizím autě, ve kterém našli klíčky

Podle rčení příležitost dělá zloděje, jednali dva muži ve věku 21 a 19 let z Mostu. Ti si minulý týden na sídlišti Výsluní všimli vozidla, v jehož dveřích byl zastrčen klíč. Ten si vzali, a když předevčírem procházeli stejnou ulicí, opět viděli stejný vůz. Neodolali pokušení, auto si nalezeným klíčkem odemkli, nasedli do něj, nastartovali ho a z ulice odjeli. Měli ale smůlu. V jiné ulici je zastavila hlídka policistů. Muž za volantem však u sebe neměl žádné doklady a policii tvrdil, že auto je jeho strýce. Policisté následnou kontrolou zjistili, že vozidlo je odcizené a muž za volantem nemá anli žádné řidičské oprávnění. Druhý muž během krátké jízdy stačil z vozidla odmontovat autorádio a odcizit další věci. Vše měl již schované ve svém batohu. Kromě toho mladíci stihli cestou nabourat, když narazili při vyjíždění do popelnice. Poškozené majitelce tak způsobili škodu ve výši 4 000 korun. Policie dvojici předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci ve spolupachatelství.

 

Nastěhoval se do cizího bytu, což neušlo ostatním nájemníkům

Z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru sdělili hamerští policisté podezření ve spolupachatelství dvěma mužům ve věku 29 a 26 let. Dle výsledku šetření měl starší muž mladšímu poskytnout klíče od bytu, ve kterém nikdo nebydlel. Mladší z dvojice se do bytu nastěhoval, aniž by k tomu měl nějaké právo. Byt však nepatřil ani muži, který měl od něj klíče a neměl k němu žádný majetkoprávní vztah. Cizí nájemník byl v domě koncem minulého týden vyrušen obyvateli domu, kteří měli podezření na to, že v prázdném bytě někdo přebývá. Slyšeli totiž v bytě téct vodu. Cizí nájemník poté, co byl v bytě překvapen, z místa rychle utekl. Hamerští policisté 26letého muže zakrátko vypátrali. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Vánoční cukroví a další dobroty zmizely

Nepříjemné překvapení čekalo jednu ženu z Mostu. Včera pozdě večer slyšela v panelovém domě nějaký hluk z chodby. Následnou kontrolou zjistila, že jí kdosi vnikl násilím do venkovní komory. Z ní neznámý lapka odcizil téměř 15 kilogramů vánočního cukroví, různý alkohol a další uložené potraviny. Poškozená žena vyčíslila škodu na pět tisíc korun a krádež věcí ohlásila mosteckým policistům.


 

Slečna přišla v kině o peněženku

Nemilé zjištění čekalo jednu mladou slečnu z Mostu. Šla do mosteckého kina. Zaplatila si lístek, a když přišla do sálu a sedla si, zjistila, že v kapse oděvu jí chybí peněženka. I když ji všude hledala, portmonku nenašla. Kromě peněženky dívka přišla i o osobní doklady a platební kartu. Krádež na osobě nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

Od soudu má zákaz řízení, přesto byl za volantem a ještě navíc pod vlivem drogy

Policisté dopravního inspektorátu včera v ulici Velebudická kontrolovali v odpolední době řidiče osobního vozidla Mazda. Policie u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Orientační test na drogy byl však pozitivní na látku amfetamin. Další šetřením hlídky bylo zjištěno, že řidič z Mostu má od okresního soudu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel od letošního února do října roku 2013. Policejní inspektor mostecké policie 40letému muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Do rodinného domu včera zavítal zloděj

Rodinný dům v jedné obci na Litvínovsku navštívil nezvaný host. Přišel včera zřejmě dopoledne. Do domu se dostal poté, co překonal okno ve sklepě. Následně vstoupil do bytových prostor i garáže. Z nich odcizil tablet, motorovou pilu, vrtačku, bourací kladivo a další různé elektrické nářadí. Poškozený majitel krádež vloupáním odhalil včera odpoledne a okamžitě ji oznámil policistům. Hmotnou škodu vyčíslil na částku 40 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. prosince 2012


 


 

vytisknout  e-mailem