Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prodávali pervitin i marihuanu

RYCHNOVSKO - Až spadla klec. 

Od začátku roku uvízli v policejní síti na Rychnovsku zatím tři distributoři  drog. Všichni jsou sami uživateli návykových látek a policii již dobře známí.

Kriminalisté všechny několik měsíců sledovali a následně zasahovali podle podobného scénáře. Na různých místech okresu provedli domovní prohlídky, zajistili předměty související s drogovou trestnou činností a provedli další nezbytné úkony. Oba případy mají obdobný scénář.

S pomocí ženy prodal pervitin za statisíce
Šestadvacetiletý muž z Dobrušky nejméně od dubna roku 2017 neoprávněně poskytoval přímo ve městě, ale i v okolí (Bačetín, Deštné v Orlických horách) a v jiných místech Královéhradeckého kraje nejméně 31 osobám pervitin. Návykovou látku poskytnul v různě velkých dávkách nejméně v 526 případech, a to celkem za téměř 400.000 korun. Muž se protiprávního jednání dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán. Spolu s ním v nejméně v jednom případě předala pervitin jiné osobě jednadvacetiletá žena, rovněž z Dobrušky. Počátkem dubna spadla klec. Dvojice si vyslechla obvinění ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí hrozí až desetiletý nepodmíněný trest. Muž je stíhaný vazebně, jeho společnice na svobodě.

K prodeji nabízel pervitin i marihuanu
Sedmadvacetiletý muž z Doudleb nad Orlicí nejméně od května roku 2016 do března letošního roku v místě bydliště, ale i v Rychnově nad Kněžnou,  Kostelci nad Orlicí, Žamberku a na dalších místech okresu i kraje pro jiného přechovával, jinému prodal nebo jinak jinému opatřil v okruhu svých známých a zájemců psychotropní látku metamfetamin zvaný pervitin a omamnou látku konopí, nazývanou marihuana. Nejméně 13 osobám prodal více než 130 dávek pervitinu. A to  nejen za peníze, ale i výměnou za věci či zdarma. Touto nezákonnou činností získal více téměř 90.000 korun.V jednom případě dealer prodával marihuanu osobě mladší 18let. Mladíkovi prodal 65 pětigramových dávek sušiny, za což obdržel celkem 6.500 korun.Obviněnému muži za zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
12. 4. 2019

vytisknout  e-mailem