Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Prodej cizího psa

KLATOVSKO - Podezřelý muž vzal večer od příbuzných psa na procházku a tvrdil, že jej někdo odcizil. Policisté podle čipu psa vypátrali a vrátili majiteli. 

Na obvodní oddělení v Klatovech se dostavil 23. února letošníhpo roku muž, který oznámil odcizení psa plemene Jack Russell Teriér.

Muž uvedl, že o psa pečuje společně se svojí babičkou v Klatovech. Předcházející den odešel z místa bydliště v odpoledních hodinách, kdy babička mu večer telefonovala s tím, že kolem jednadvacáté hodiny vzal bratranec psa venčit. Poškozený obdržel během večera zprávy na mobilní telefon od svého bratrance, že psa někdo odcizil, když jej uvázal  v ulici Masarykova a na chvilku se vzdálil.

Majitel při oznámení popsal svého psa, který měl na postroji dvě plechové známky s registrací města a na druhé uveden i svůj telefonní kontakt a číslo čipu.

Policisté z oddělení obecné kriminality, na základě operativně pátrací činnosti, zjistili informace k možného výskytu odcizeného psa.

Policisté kontaktovali muže z Klatov, který vysvětlil pořízení psa. Muž uvedl, že přibližně před týdnem, za ním přišel večer podezřelý muž a nabízel na prodej psa za 2 000 Kč s odůvodněním - majitel  o něho nepečuje. Muž zaplatil požadovanou částku, ponechal si jej a na výzvu policie psa vydal.

Podle prověrky a načtení čipu strážníky městské policie, byl pes ztotožněn a vrácen majiteli.

Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku, který bude postoupen správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

5. března 2021 

vytisknout  e-mailem