Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodej drog v pohraničí

ÚSTÍ NAD LABEM - Na tržnici se dal koupit pervitin. 

Policie ČR se účastnila v rámci spolupráce s Celní správou dne 26. 6. 2013 závěrečné operace, která byla vedena proti obchodování s drogami v česko – saském pohraničí. Podezřelými jsou osoby vietnamské národnosti, které v prostoru tržnice i ve stáncích podél cesty v Petrovicích organizovaly prodej a prodávaly psychotropní látku metamfetamin, známější pod českým názvem pervitin, nebo německým Crystal, zájemcům z řad občanů SRN. Prodej se uskutečňoval v množství od několika gramů pro osobní potřebu, až po stogramové zásilky určené pro další distribuci v SRN.
 
Během realizace byl zadokumentován prodej a následný vývoz 2,22 kilogramů pervitinu do SRN v celkové hodnotě téměř 4,5 milionů korun. Přímo při zásahu se zadrželo dalších 202 gramů pervitinu a částka 160 tisíc korun.
 
V průběhu závěrečné realizace bylo zadrženo sedm osob a následně šest osob posláno do vazby. Jednalo se o osoby vietnamské národnosti žijících v Petrovicích a v Teplicích. Za distribuci pervitinu hrozí zadrženým trest odnětí svobody až do výše deseti let.

 

 

Ústí nad Labem, dne 1.7.2013
nprap.Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem