Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Prodejci, buďte ve střehu!

ZNOJEMSKO: Ne každý kupující vybrané zboží zaplatí. 

     Za tři poslední dny šetříme hned několik krádeží různého zboží v obchodním centru u hraničního přechodu Hatě.

     V neděli odpoledne byl při této protizákonné činnosti přistižen pětadvacetiletý muž a čtyřicetiletá žena, oba z Brněnska. Mladík si ve zkušební kabince oblékl džíny a na ně pak svoje kalhoty. Další dvoje vložil do tašky a vše bez zaplacení pronesl přes pokladnu. Žena zatím sledovala obsluhu. Odešel na parkoviště a věci dal do auta. Potom se společně vydali na další výpravu do jiné prodejny. Tentokrát se zaměřili na sportovní obuv. Žena si do tašky postupně uložila troje boty a bez zaplacení prošla kolem pokladny. Cesta vedla opět k jejich vozidlu. To na ně již čekala policejní hlídka, kterou přivolala bezpečnostní agentura. Povedená dvojice ihned putovala na policejní služebnu do Znojma. Vyšlo najevo, že se u ženy nejedná o první případ. Za poslední tři roky byla za stejný čin potrestána Městským soudem Brno. V roce 2008 strávila ve věznici šest měsíců.       

     V úterý v odpoledních hodinách úřadoval ve stejném nákupním centru další muž z Brněnska. Vše probíhalo podle stejného scénáře. Navštívil postupně tři prodejny a věci hned odnášel do auta na parkovišti a znovu se vracel. U něho jsme našli jedny džíny a dvoje sportovní boty. I tento nakupující si počínal velmi zkušeně, neboť byl za obdobnou trestnou činnost v roce 2007 odsouzen Městským soudem Brno.

     Všechno odcizené zboží v celkové hodnotě přes třináct tisíc korun bylo naštěstí vráceno zpět do prodejen. V souvislosti s těmito případy upozorňujeme všechny prodejce na podobné troufalce, kteří se snaží různými způsoby zmocnit zboží v jejich obchodech.         

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem