Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prodejci dek a nádobí

hledají své oběti mezi seniory 

 
Policie náchodského regionu pátrá po zlodějích, kteří se po celém území regionu pohybují v automobilech a okrádají seniory. Zřejmě organizovaná skupina jezdí osobními automobily, většinou se slovenskými poznávacími značkami, a nabízí prodej dek, lůžkovin a kuchyňského nádobí. Tito lidé využívají důvěry starších lidí. Pod záminkou prodeje vniknou do bytu, kde využijí nepozornosti majitele a odcizí z bytu finanční hotovost. Pokud majitel nechce nic koupit, žádají alespoň sklenici vody, opět pro jeho rozptýlení pozornosti a vytvoření příležitosti pro kradení. Zloději vůbec nemají slitování se staršími a nemohoucími, ba právě naopak. Staříci a stařenky se pro ně stávají snadnou kořistí.
 
senioři.jpg
Jeden z posledních případů evidují policisté v Meziměstí u Broumova. Dva černovlasí muži se ve středu 1.10.2008 dopoledne vnutili do bytu 86leté stařenky pod záminkou prodeje koberečků a s žádostí o vodu. Když stará paní odešla do zadní místnosti, ze šatní skříně jí odcizili tašku s peněženkou s finanční hotovostí 15.000 korun v naší a cizí měně, vkladní knížku a cestovní pas. Z místa krádeže muži odjeli modrým peugeotem se slovenskou poznávací značkou. Podle poznatků policie však mohou jezdit i vozy jich značek a barev.
 
Policisté proto doporučují:“ V případě, že se ve Vašem okolí takové osoby vyskytnou, tyto osoby za žádných okolností nevpouštějte do bytu. Jedině tak předejdete nepříjemným situacím spojeným s odcizením věcí nebo peněz“.

V případech, kdy ve Vašem okolí zaznamenáte pohyb takových osob, ihned volejte Policii ČR, nejlépe na bezplatnou linku 158. Možná tak pomůžete předejít okradení dalších starých důvěřivých lidí.

vytisknout  e-mailem