Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prodloužené dny na Rakovnicku nebyly klidné

Policisté měli plné ruce práce 

Vážná dopravní nehoda
 
     Včerejšího dne, tj. 8. července, došlo krátce před 16:00 hodinou odpolední, k vážné dopravní nehodě v katastru obce Skryje, na silnici III. třídy, ve směru od obce Skryje na Podmokly.
     Třicetiletý muž, který řídil osobní motorové vozidlo Škoda Fabia, z dosud nezjištěných příčin na rovném úseku vozovky sjel vpravo mimo komunikaci a střetl se s pevnou překážkou. Vozidlo se po nárazu převrátilo na střechu, kde zůstalo ležet. HZS na místě provedla vyproštění řidiče, který ve vozidle zůstal zaklíněn. Na místo byl lékařem RZP přivolán vrtulník, který vážně zraněného řidiče letecky transportoval do ÚVN v Praze. Ve vozidle se krom řidiče nacházela i spolujezdkyně, čtyřiadvacetiletá žena, oba z Berounska.  Ta utrpěla lehká zranění.
     Vzhledem ke stavu řidiče, nebylo možné provést orientační dechovou zkoušku k zjištění požití alkoholu, policisté si proto zajistili v nemocnici odběr krve. Na vozidle byla předběžně odhadnuta škoda ve výši cca 101.000,- Kč. Věc je nadále v šetření rakovnických dopravních policistů.
 
Odcizení čtyřkolky
 
     Neznámý pachatel, dne 6. července 2012, v nočních hodinách, odcizil v obci Všetaty, čtyřkolku, zn. Polaris, kterou měl její dvacetiletý majitel zaparkovanou před domem. Čtyřkolka byla bez RZ. Pachatel tak způsobil svým jednáním škodu cca 60.000,- Kč.
     Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Roztokách jako podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Nález munice
 
    Dne 6. července 2012, v podvečerních hodinách, oznámil na obvodní oddělení v Novém Strašecí, jednatřicetiletý muž z Rakovnicka, že při výkopových pracích u svého domu, nalezl zřejmě granát. Policisté místo ihned po příjezdu zajistili a byl přivolán policejní pyrotechnik. Ten po prozkoumání nálezu stanovil, že se jedná o pření část protitankové střely. Střela byla bez nálože. Pyrotechnik věc na místě zajistil a odvezl k zlikvidování. 
 
Zničil fasádu domu
 
     Během noci z 20. na 21. dubna 2012, neznámý pachatel v obci Rynholec poničil fasádu u třech rodinných domů a to černou čarou o rozměrech 70, 160 a 90 cm a prostor o rozměrech 250x60cm. Dále u jednoho z rodinných domů, byla žlutou barvou postříkaná skříňka na elektrickou přípojku o rozměrech 60x60 cm. Pachatel tak obyvatelům obce, kdy všichni bydleli v jedné ulici, způsobil dohromady škodu ve výši 35.000,- Kč.
    Policisté případ šetří jako podezření z trestného činu poškození cizí věci. Zde zákon pamatuje na pachatele, kteří „poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou“. Trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
    Policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí na případu pracovali několik týdnů. Vyslýchali svědky, zajišťovali důkazy, využívali své osobní a místní znalosti. Nakonec se jim podařilo pachatele chytit. A nebyl jeden. Jednalo se o dva mladíky, ve věku dvaadvacet a devatenáct let. Jeden z Prahy, druhý z Rakovnicka. Oběma dvěma již policisté v uplynulých dnech sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci, ve druhém odstavci. Pro školáky tak oblíbené sprejerství. Vyšetřování jsou nadále na svobodě. Hrozí jen trest odnětí svobody až na jeden rok, propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.
 
Vloupání do Večerky
 
     Neznámý pachatel v noci ze 3. na 4. července 2012, poškodil dveře do prodejny Večerka, v Rakovníku, ulice Na sekyře, odkud následně odcizil finanční hotovost, alkoholické nápoje, cigarety různých značek, dobíjecí kupony a další věci. Celkem tak způsobil škodu ve výši cca 20.000,- Kč.
     Policisté z místného obvodního oddělení případ šetří jako podezření z trestných činů poškození cizí věci a krádež. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 nprap. Jana Žáčková
9. července 2012

vytisknout  e-mailem