Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodloužené ruce zákona

DĚČÍN - Policisty zaměstnávaly nejen krádeže... 

Ulovil kabelku s mobilem
 
DĚČÍN - Noční procházky po spícím městě mohou skončit i velmi nepříjemnou zkušeností. O tom se nedávno přesvědčila seniorka z Děčína, která procházela v noci městem. Krátce po třetí hodině ráno na ní u vchodových dveří v Hálkově ulici čekalo nepříjemné překvapení v podobě devatenáctiletého mladíka.  Mladý muž si všiml starší ženy, která právě vstupovala do domu. Ověnčena nákupními taškami a kabelkou byla snadnou objetí. Neváhal ani minutu a kabelku ji z ramene strhl. Vzápětí se dal na útěk a ačkoliv se ho žena snažila doběhnout, skončilo to neúspěchem. O několik ulic dál se zastavil. Prohlédl kabelku, našel finanční hotovost, platební karty, doklady a další osobní věci. Případ oznámila na policii. Děčínští policisté zabodovali. Smělého mládence vypátrali, zajistili odcizený mobilní telefon a v pátek sedmadvacátého února výtečníkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
V případě, že nemůže v noci spát či se musíte pohybovat nočními ulicemi o samotě, dbejte zvýšené pozornosti a zkuste předcházet hrozícímu nebezpečí. Pokud nemusíte, raději nevycházejte a přikloňte se k méně nebezpečnému opatření, kterým třeba může být četba knihy, pobyt na balkóně, zklidňující čaj či jakékoliv jiné aktivity, které vás nenutí vycházet. V případě nutkání nočních procházek si sebou opatřete doprovod, nenoste s sebou cennosti a vše, co přiláká pozornost potencionálního útočníka a pohybujte se na osvětlených ulicích. Tmavá zákoutí, opuštěná místa bývají útočištěm násilníků a závadových osob.  
 
Pár užitečných preventivních rad naleznete na přiložených odkazech :
Prevence přepadení
 Jak se nestat obětí
 
Chvilka nepozornosti
 
RUMBURK – V dnešní uspěchané době je čím dál více lidí roztržitých a věci dělají, jak se říká, automaticky, bezmyšlenkovitě. Na rumburské policisty se dvanáctého února letošního roku obrátila klientka banky. Do bankomatu na Pěší zóně v Rumburku si téhož dne po poledni přišla vybrat finanční hotovost. Při  bankovní operaci odložila peněženku na odkládací pult . Po jejím ukončení odešla, aniž by si sáhla po odložené portmonce. Po chvilce si uvědomila, že ji nemá a přispěchala zpět na místo události. Peněženka už tam nebyla.  Vše ohlásila rumburským policistů. O pár hodin později zavolal na linku 158 muž, který peněženku našel a chtěl ji odevzdat.  Peněženka se vrátila zpět do rukou její původní majitelky a policisté případ odevzdali na Městský úřad Rumburk k dalšímu projednání.
 
Odhalili vloupání
 
KRÁSNÁ LÍPA –  Krásnolipští policisté při kontrole rekreačních objektů druhého března 2015 narazili v Kamenné Horce na podezřelé okolnosti, které ještě téhož dne začali prověřovat. Na místo činu povolali služebního psovoda s jeho čtyřnohým pomocníkem a společně propátrávali okolí. V jedné chalupě byl zjištěno pouze pokus vloupání, z druhé s největší pravděpodobností zmizely věci z kůlny i z vnitřních prostor rekreačního objektu. Na možné vloupání narazili také u tří chalup v Dlouhém Dole a jedné u Vlčí hory. Majitelé nemovitostí budou vyrozumění a vyzváni k vyjádření ke způsobené škodě.  Všechny zjištěné případy jsou prověřovány s ohledem na přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
Chybí jí autorádio
 
ČESKÁ KAMENICE – Majitelka žlutého motorového vozidla, parkujícího v Děčínské ulici v České Kamenici našla v úterý třetího března své vozidlo poničené. Uvnitř auta chybělo autorádio a flash disk. Na sedadle řidiče byl nalezen vhozený kámen, který poničil i skleněnou výplň. Dveře u řidiče zdobily vrypy do laku.  Škoda čítá dva tisíce českých korun. Případ přečinu krádeže prošetřují českokameničtí policisté.
 
Stálo mu to za to ?
 
DĚČÍN - Pouhých 84,- Kč přivedlo šestačtyřicetiletého muže z Ústí nad Labem do rukou děčínských policistů. Ostraha tamního obchodu si všimla zákazníka, který si v oddělení drogerie uschoval pod bundu zboží a při procházení pokladnami jej nepřiznal. Za kasou byl zastaven pracovníky ostrahy, kteří na místo přivolali hlídku policie.  Jelikož to není zákazníkův první  přešlap, může zadržený muž za přečin krádeže nakonec obdržet vyšší trest...
 
 
Děčín 3. březen 2015 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem