Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prodloužený víkend skončil

Mělnicko - Policisté se rozhodně nenudili. 

     Policisté na Mělnicku nezaháleli ani během uplynulého prodlouženého víkendu a jejich snažení přineslo výsledky v podobě několika zrealizovaných případů, které skončily sdělením podezření z trestné činnosti a nalezením odcizeného vozidla.
   
     Čtvrtého července, krátce před šestnáctou hodinou, kontrolovala hlídka dopravních policistů, na Mělníku, ulice Bezručova, osobní vozidlo Renault 19, které řídil čtyřicetiletý muž. Řidič předložil doklady a poté se podrobil dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,74 promile alkoholu v dechu. Vůz si na místě zajistil a následoval hlídku na nejbližší policejní služebnu.
     O dva dny později skončil v rukou policistů další opilý řidič. Sedmadvacetiletý muž z Prahy, řídil v dopoledních hodinách, na komunikaci, v obci Tišice, vozidlo Škoda Fabia. V tomto případě byla kontrolním přístrojem naměřena hladina 1,20 promile alkoholu v dechu.
      Policisté v obou případech sdělili osobám podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
      Hlídka dopravních policistů vyjížděla pátého července, po dvaadvacáté hodině, do katastru obce Všetaty, kde jednatřicetiletý muž z Prahy nezvládl řízení osobního vozidla BMW a havaroval. Při šetření policisté zjistili, že řidič usedl za volant opilý, dechová zkouška, provedená přístrojem Dräger, naměřila hodnotu 1,51 promile alkoholu v dechu. V tomto případě sdělili policisté šoférovi podezření z výše uvedeného trestného činu, za který však hrozí trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
     Další případ skončil na stole policistů z oddělení na Mělníku. Čtvrtého července 2013, po třetí hodině ranní, kontrolovala hlídka, v ulici Čertovská, osobní vozidlo Renault, které řídil dvaačtyřicetiletý muž. Následnou lustrací bylo zjištěno, že šofér usedl za volant i přesto, že má správním orgánem uloženy dva zákazy řízení všech motorových vozidel, které platí až do konce května 2015. To byl, ale jen jeden problém. Vozidlo, které muž řídil, bylo v celostátním pátrání, od konce června 2013, jako odcizené. Policisté osobu zadrželi a umístili do policejní cely. Vozidlo bylo zajištěno. Ve věci bylo sděleno podezření z trestného činu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
     
    Třiačtyřicetiletý muž z Mělnicka si čtvrtého července 2013 převzal od policistů z Horních Počapel sdělení podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.
     Podezřelý si v době od května 2009 do konce dubna 2012 neplnil vyživovací povinnost na svého syna. Vzhledem k tomu, že se zavázal přispívat každý měsíc, na jeho výchovu částkou 38 000,-Kč, vznikl za sledované období dluh na neuhrazeném výživném ve výši 1 200 000,-Kč. Peníze neuhradil ani poté, co bylo, v loňském roce, o zaplacení vzniklého dluhu, ve dvou splátkách, rozhodnuto soudem.
     
      Trestní řízení jsou nadále vedena na svobodě.
 
8. červenec 2013
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem