Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodloužil si neschopnost

CHOMUTOV - Podvod ale neprošel, Nedá si pokoj, Ustříhal kabely.... 

Prodloužil si neschopnost
Až tříletý pobyt za mřížemi hrozí v případě odsouzení 24letému muži z okresního města. Na veřejné listině – rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti si přepsal lékařem uvedený datum konce neschopnosti, čímž marodní dobu prodloužil o rovných dvacet kalendářních dnů. Jelikož bylo jeho jednání včas odhaleno, nedošlo k neoprávněné výplatě nemocenských dávek. Obvinění z uvedeného trestného činu si muž převzal, vyšetřování provádí chomutovští kriminalisté. 
Prodloužil si neschopnost.mp3
 
Nedá pokoj
21letý muž z Jirkova se nemůže smířit s rozchodem s přítelkyní. Od února ženu neustále kontaktuje v místě trvalého bydliště, vyhrožuje jí a několikrát už fyzicky zaútočil. Naštěstí nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění. K obtěžování používá i mobilní telefon, kdy bývalé přítelkyni posílá neustále SMS zprávy. Poškozené již došla trpělivost a vzhledem k tomu, že se bojí o své zdraví, obrátila se na chomutovské policejní oddělení a podala oznámení. Policisté jednání vyhodnotili jako nebezpečné vyhrožování a nebezpečné pronásledování. 
Nedá si pokoj.mp3
 
Ustříhal kabely
Škodu za dva tisíce korun způsobil svým jednáním 31letý obyvatel Klášterce nad Ohří. Ve městě poškodil a vyřadil z provozu telekomunikační zařízení pro šíření signálu mobilního operátora a to tím, že ustříhal přívodní a propojovací kabely, které následně odcizil. Když byl kontrolován policejní hlídkou, ani nezapíral. Nyní se bude zodpovídat z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který mu hrozí v případě odsouzení až tři roky ve vězení.
 
Auto našel na cihlách
Majitel osobního vozidla Mercedes Benz zažil nemilé překvapení. Auto nechal zaparkované před domem kde bydlí, když chtěl druhý den odejet, zjistil, že kdosi odmontoval a následně i odcizil čtyři kusy originál hliníkových kol i s letními pneumatikami. Zloděj podložil auto částečně cihlama, částečně se dotýkalo země. Škodu majitel vyčíslil na 60 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Žena skončila u lékaře, muž v cele
V péči lékařů skončila žena z okresního města. Před restaurací na Mostecké ulici byla napadena bývalým přítelem. Nejdříve došlo ke slovní rozepři a pak 26letý muž na ženu fyzicky zaútočil. Způsobil jí zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice na lékařské ošetření. Pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Násilníka policisté zadrželi, provedená dechová zkouška potvrdila, že jednal pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,28 promile. Přestupek nadále vyšetřují chomutovští policisté.
 
22.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 
 
 

vytisknout  e-mailem