Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Profesionální řidič zaplatil kauci

ZNOJEMSKO: Dva opilí, jeden zdrogovaný, platná blokace a zákaz činnosti. 

     Přistihli jsme profesionálního řidiče pod vlivem alkoholu. Jedenatřicetiletý cizinec jel s nákladním vozem s maďarskou registrační značkou. Ve čtvrtek v devět hodin dopoledne dostal u hraničního přechodu Hatě pokyn k zastavení. Při běžné silniční kontrole vyšlo najevo, že má v krvi 0,72 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že se nezdržuje na území naší republiky, uložili jsme mu za jeho protiprávní chování kauci jedenáct tisíc korun.
     O hodinu později jsme včera zjistili na Družstevní ulici ve Znojmě dalšího opilého řidiče. Ve Škodě Octavia tudy jel sedmapadesátiletý muž z našeho regionu. Nadýchal 0,99 promile alkoholu.   
     Před polednem jsme v Příměticích zastavili jedenatřicetiletého muže ze Znojemska za volantem osobního vozu Mitsubishi. Řidičský průkaz nepředložil. Vyšlo najevo, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a od října loňského roku nesmí po dobu osmnácti měsíců řídit motorová vozidla. Jak se ještě ukázalo, byl navíc i pod vlivem marihuany.
     Ve dvě hodiny odpoledne uvízl v policejní síti čtvrtý muž, jenž neměl za volantem co dělat. Jednalo se o třiatřicetiletého muže z Frýdeckomístecka se zákazem činnosti. Projížděl tudy s osobním vozem Citroën a přitom nesmí až do června letošního roku řídit.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 4. dubna 2014

vytisknout  e-mailem