Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionálním přístupem zachránili stařence život

KLADENSKO - V bytě byla nalezena žena v bezvědomí. 

Na linku 158 bylo oznámeno krátce po třinácté hodině dne 6. ledna 2015, že v Kladně v Nezvalově ulici se nemůže sociální pracovnice dozvonit na svoji osmdesáti pětiletou klientku a obává se o její zdravotní stav.
 
Na základě tohoto oznámení vyjela ihned policejní hlídka obvodního oddělení Kladno k bytu v panelovém domě. Po zjištění dalších informací se policisté rozhodli k násilnému vstupu do obydlí, jelikož z těchto poznatků vzniklo důvodné podezření, že by seniorka mohla být ohrožena na životě.
Stařenka vždy příchod sociální pracovnice očekávala, neboť k ní docházela pravidelně a ve stejném časovém rozmezí a nyní stále nereagovala na zvonek.
 
Za užití násilí vnikli policisté dovnitř bytu, kde byla nalezena v posteli bezvládná osmdesáti pětiletá stařenka v bezvědomí, která byla převezena posádkou rychlé záchranné služby do kladenské nemocnice. Byt byl zajištěn uzavřením a zapečetěn.
 
Vzhledem k vnímavosti a pohotovosti sociální pracovnice a včasnému a profesionálnímu zákroku policistů ve spolupráci s hasiči byla seniorka zachráněna a předána do péče záchranářů.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. ledna 2014

vytisknout  e-mailem