Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Prohlášení k policejnímu zákroku v Jihlavě

JIHLAVSKO: Za pochybení se policisté okamžitě omluvili 

V pondělí 30. září 2013 ve večerních hodinách proběhla v Jihlavě realizace na úseku toxi kriminality. Kriminalisté při přípravě této realizace nesprávně označili zájmový objekt.
 
Některé sdělovací prostředky přinesly dnes informace, že jsme omyl v označení zájmového objektu zjistili až po dvaceti minutách nebo po půl hodině. Tyto informace se nezakládají na pravdě. Proti těmto nepravdivým informacím, které zveřejnila ve svých reportážích televize Nova a přinesly také servery tn.cz a blesk.cz, se důrazně ohrazujeme. Bezprostředně po zjištění, že je zákrok namířen proti nesprávnému objektu a bezúhonným osobám, jsme zákrok okamžitě ukončili a do dvou minut se zasahující policisté přesunuli k nedalekému objektu, kde byli přímo při páchání drogové trestné činnosti zadržení dva pachatelé.
 
Osobám, které se zdržovaly v domě, kde jsme provedli zákrok omylem, jsme se za naše pochybení okamžitě omluvili, o celé záležitosti jsme s nimi podrobně hovořili a nabídli jsme jim také psychologickou pomoc, kterou zatím nevyužili. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina uhradí také veškerou majetkovou škodu, která byla při zákroku způsobena. Jedná se o poškození zahradní branky a vstupních dveří. Při zákroku nebyl nikdo zraněn.
 
Odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie kraje Vysočina nyní prověřuje z jakého důvodu došlo k pochybení, při kterém byl nesprávně označen zájmový objekt. 
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
4. říjen 2013

vytisknout  e-mailem