Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prohledával cizí pozemky

MOSTECKO - Čelí trestnému činu; Oblíbili si sběrný dvůr; Z návštěvy s vrtačkou v ruce a další... 

Prohledával cizí pozemky
Mostecká policejní vyšetřovatelka trestně stíhá 30letého muže z Litvínovska. Vyslechl si od ní sdělení obvinění ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Důvodem je mužův neoprávněný vstup na cizí pozemky u dvou rodinných domů v Meziboří. Policisté šetřením zjistili, že první návštěvu mu měl usnadnit klíč zasunutý ve vstupní brance. Potom mu už nic nebránilo v prohledání vyhlédnutého objektu.  Z místa si měl odnést pouze vložku ze zámku branky včetně klíče, jednalo se o věc v hodnotě 300 korun. Druhý vstup na cizí pozemek mu ztížilo oplocení. Po přelezení měl prostor prohledat, podle všeho ale odešel s prázdnou.  Obviněný si údajně svoje noční toulky nepamatuje. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až tříleté vězení.

Oblíbili si sběrný dvůr
Mostečtí policisté znají jména mužů, kteří opakovaně v loňském roce a na přelomu let 2021 a 2022 násilím vnikali do objektu sběrného dvora na Mostecku. Jedná se o dva Mostečany ve věku 29 a 33 let. Policejní vyšetřovatel je obvinil ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. Mladší z dvojice měl na podzim loňského roku přelézt plot objektu. Z osobního vozidla, které bylo odstaveno na pozemku, měl odcizit část výfukového systému. Při tom měl auto poškodit. Celkové škoda způsobená majiteli vozu byla vyčíslena na 9 tisíc korun. Začátkem prosince se měli vydat na lup oba stíhaní. Do objektu měli vlézt přes jimi vytvořený otvor v plotě.  Z místa si měli odnést více jak 100 metrů dlouhý kabel. Způsobili tisícikorunovou majetkovou škodu. Na přelomu roku se mladší z nich měl opět k objektu vrátit. Ke vniknutí měl využít již vytvořenou díru v  pletivu a z místa měl zcizit kabeláž a poklice od vozidla. Zanechal po sobě škodu ve výši přesahující dva tisíce korun. Policisté věci z posledního  vloupání zajistili. Mostečanovi ve věku 29 let může soud uložit dva roky pobytu za mřížemi. Staršímu komplicovi kvůli minulé majetkové trestné činnosti hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení. Oba jsou stíháni na svobodě.

Z návštěvy s vrtačkou v ruce
Na policejní služebně v Hamru skončil 20letý muž z Litvínova. Policisté mu tam předali sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Činu se měl dopustit koncem února při návštěvě v bytě svých rodičů v Litvínově. Podle všeho jeho pozornosti neunikl kufřík s vrtačkou a myšlenka brzy získala reálnou podobu. Z bytu tedy neodcházel s prázdnou, vyhlédnutou věc si měl bez svolení odnést. Situaci zkomplikoval fakt, že  vrtačku měl zapůjčenou jeden z rodinných příslušníků od zaměstnavatele. O tom však podezřelý údajně neměl tušení. Nástroj prý prodal na ulici neznámé osobě za několik stovek a peníze měl utratit za jídlo. Majiteli ale způsobil téměř třítisícovou škodu. Vzhledem k jeho trestní majetkové minulosti může od soudu odejít s tříletým vězením.

Nezvaná návštěva
Dvěma trestnými činy, porušováním domovní svobody a nebezpečným vyhrožováním,  kvalifikovali hamerští policisté jednání 30leté Litvínovanky. Koncem ledna v ranních hodinách měla žena vstoupit bez pozvání do jednoho z bytů na litvínovském sídlišti. Nevybíravým způsobem tam měla slovně napadnout uživatelku bytové jednotky. Podezřelá podle všeho ani nebrala v potaz žádosti o opuštění místa. Policisté ji také viní z toho, že měla poškozené vyhrožovat újmou na zdraví a smrtí. Celý incident se naštěstí obešel bez zranění i bez škody na majetku. V případě uznání viny může soud uložit tříletý trest.

Jízda autem se nevyplatila
Noční jízda se stala osudnou 28letému Mostečanovi. Na samém počátku března byl zastaven a kontrolován policisty hlídkové služby v centru města Mostu. Motorista řídil vozidlo značky VW a podle všeho si očividně s vysloveným zákazem řízení hlavu nelámal. Jelikož mostecký magistrát rozhodl, že muž nesmí za volant usednout až do března příštího roku, policisté ho na místě zadrželi. V současné době čelí podezření ze  spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za večerní projížďku mu nyní v případě odsouzení hrozí dva roky pobytu za mřížemi.


por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
3. března 2022

vytisknout  e-mailem