Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Projekt Senioři I.

Chráníme bezpečnost seniorů 

Ve středu 17. března odstartovala Městská policie Sokolov projekt Bezpečné město Sokolov ve spolupráci s Policií ČR a Sokolovskou uhelnou a.s. Jedná se o projekt zaměřený na seniory, kteří jsou potencionálními oběťmi podvodníků, lupičů a domovních zlodějů. První část projektu se týká distribuce bezplatných bezpečnostních balíčků a druhá část obsahuje pracovní semináře. Bezpečnostní balíček nabízí seniorům bezplatnou montáž panoramatického kukátka nebo řetízku na bytové dveře, samolepku s rozpoznávacími znaky nejenom policistů, ale i dalších osob, film  na DVD (Ne)bezpečný věk, kartičku do peněženky s důležitými telefonními čísly, brožuru s informacemi, pepřový sprej a osobní alarm. Senioři, kteří mají zájem o bezpečnoství balíček a jsou trvalým pobytem hlášeni v Sokolově nebo jde o bývalé zaměstnance Sokolovské uhelné a.s. a platí přísvěky se mohou registrovat na místech:
 
  • Služebna Městské policie Sokolov v budově Městského úřadu od PO - PÁ od 8:00 do 15:00 hod
  • Obvodní oddělení Police ČR Sokolov - město , ulice Hornická od PO - PÁ od 8:00 do 15:00 hod
  • Městský úřad Odbor sociálních věcí a zdravotnictví PO a ST od 8:00 do 15:00 hod
Seniorům je dále nabízena možnost kurzu sebeobrany, která se bude konat jednou za 14 dní v tělocvičně 1. Základní školy v Sokolově. První kurz je 23.3. 2010 od 16:00 hodin a bude trvat cca jednu hodinu. Všichni senioři jsou srdečně zváni.
 
V rámci pracovních seminářů jsou senioři seznámeni s dalším projektem Policie ČR  „Senioři sobě“, který je postaven na aktivní činnosti samotných seniorů. Senior, který bude speciálně proškolen policistou se stane tzv. „kurýrem seniorem“. Kurýr bude vybaven taškou, která bude obsahovat potřebné informacemi a materiály, které bude dále předávat svým známým v okolí (např. reflexní proužky, samolepky s upozorněním, brožurky s informacemi, DVD (Ne)bezpečný věk). Další částí tohoto projektu je anketa o 10 otázkách, která se bude po skončení akce vyhodnocovat a bude následně použita ke zkvalitnění prevence.
 
Pracovní seminář č. 1 proběhl 18. března 2010 se seniory klubu Slaměnka v Sokolově, kde byli přítomní seznámeni s konkrétními podmínkami projektu. Po prvním dnu této akce bylo registrováno na registračních místech na tři desítky seniorů. 
Odkazy do noveho okna

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem