Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Projížděl se městem v cizím vozidle

CHEBSKO – Při vrácení vozidla byl a na parkovišti zadržen policejní hlídkou.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.
Obviněný muž měl nejprve od listopadu 2015 do ledna letošního roku vniknout do bývalé provozovny kavárny, odkud odcizil elektroniku v hodnotě 30 tisíc korun. Jednalo se například o televizi nebo o počítače včetně příslušenství.

V úterý dne 15. 3. kolem čtvrté hodiny odpoledne měl obviněný muž v Aši na ulici Hlavní nasednout do neuzamčeného vozidla značky Škoda, ve kterém jeho majitel zanechal klíčky v zapalování a odešel si vyřídit nějaké záležitosti. Obviněný muž s vozidlem z místa odjel pryč. Při jeho projížďce městem si ho k jeho smůle všimli dva policisté, kteří byli v době volna a ihned kontaktovali své sloužící kolegy. V tuto chvíli oznámil i poškozený majitel, že mu někdo odcizil vozidlo.

video zde

Po projížďce městem 28letý muž zaparkoval vozidlo na parkoviště poblíž místa, kde ho vzal. Zde byl však při odchodu od vozidla zadržen policejní hlídkou a převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Stíhán bude na svobodě. Obviněnému muži za jeho jednání hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí
17. 3. 2016

vytisknout  e-mailem