Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Prokazovali se odcizenými průkazy

Domažlicko - policisté odhalili tři osoby, které svoji totožnost prokazovaly odcizenými doklady. 

          O víkendu proběhla v teritoriu Územního odboru Klatovy součinnostní akce policistů Inspektorátu cizinecké policie Domažlice, skupiny služební kynologie Klatovy a policistů služby kriminální policie a vyšetřování Klatovy. Přítomen byl také jeden pracovník Odboru sociálně právní ochrany dětí. Akce byla zaměřena na dodržování pobytového režimu cizinců na území ČR, dodržování povinností na úseku ubytování, veřejného pořádku, pátrání po omamných a psychotropních látkách, toxikománii a alkoholismu mladistvých, na pátrání po osobách, věcech a vozidlech. Policisté akci naplánovali tak, aby probíhala současně ve dvou lokalitách. Zkontrolovali dohromady 37 osob.
          V jedné z klatovských heren označil služební pes u jednoho z hostů přítomnost omamné a psychotropní látky. Muž měl v kapse ukrytu krabičku s obsahem rostlinné drti. Protože na místě byl služební pes, který je specialistou na vyhledávání omamných a psychotropních látek, podařilo se mu obsah mužovy kapsy odhalit a upozornit na něj hlasitým štěkáním. Policisté z cizinecké policie poté muže předali na obvodní oddělení Klatovy, kde bude celý případ dále šetřen.
          U jiného muže nalezli policisté doklady, které byly v policejních evidencích vedeny jako odcizené. Jednalo se přímo o občanský a řidičský průkaz. Oba doklady policisté muži české státní příslušnosti odebrali. Celý případ byl také předán obvodnímu oddělení Klatovy.
          Včera, během výkonu své běžné hlídkové činnosti, kontrolovali policisté inspektorátu cizinecké policie Domažlice v lokalitě Hadrovec dvě osoby. Během lustrace v schengenském informačním systému zjistili, že oba muži předložili policistům občanské průkazy, které jsou zde vedeny jako odcizené. Policisté s muži sepsali úřední záznam a průkazy jim odebrali. Případ je dále v šetření.
 
                                                                                                                                    por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem