Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Promyšlená krádež mu nevyšla

LIBEREC - Skončil na policejním oddělení. 

Jasno o svém nakupování měl 27letý muž z Liberce. V úterý po poledni si šel do prodejny Maxi hit na ulici Dr. M. Horákové koupit bundu. Jeho nakupování ale vypadalo tak, že si po svou bundu, ve které přišel, oblékl novou, kterou si v obchodě vyhlédl. Prodavačka si ale muže všimla a když se neměl k zaplacení zboží, sama ho zadržela a přivolala policisty. Krádež bundy mu i přesto, že její cena byla bezmála čtyři sta padesát korun, jen tak neprojde. Muž měl již v minulosti konflikt se zákonem a v roce 2010 si již vyslechl rozsudek soudu za majetkovou trestnou činnost.
Jeho jednání je tedy posuzováno jako recidiva, a proto mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Může být potrestán až třemi roky odnětí svobody.

V rukou policistů skončila také 30letá žena z Jablonce nad Nisou, která kradla v prodejně Jeans shop v obchodním centru Globus. Na prodejně odcizila dvě bundy zn. Alpine a s nimi chtěla opustit prodejnu. Ostraha jí v tom ale zabránila, a tak si i tato žena ponese následky za své jednání. Obviněna byla z krádeže se škodou za necelých čtyři tisíce korun - má totiž také trestní minulost, která jí přitížila.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
13. 6. 2012
tel.: 974 461 207
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem