Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pronajatý kontejner posloužil k trestné činnosti

BRNO, KRAJ: Zadrželi jsme hned několik osob spojených s drogovou trestnou činností. 

Minulý čtvrtek si všiml jeden policista z oddělení hlídkové služby Brno lodního kontejneru, u kterého se pohybovaly podezřelé osoby. Podle indicií se tam měla nacházet kradená kola. Když společně s majitelem i nájemcem objekt prošli, narazili na větší množství elektroniky, jízdní kola, koloběžku a  hlavně varnu pervitinu (celkem 56 věcí). Protože šlo o opakovaný prohřešek, výrobce pervitinu putoval do vazby, stíhán je zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Kriminalisté se nyní snaží zjistit původní majitele nalezených věcí. Zatímco v tomto případě pomohla specialistům na toxi problematiku spíše náhoda, v dalších z poslední dobu se už jednalo o poctivou detektivní práci.

V moci znojemských policistů tak skončili dva výrobci a distributoři pervitinu, ti kupovali pseudoefedrin v Rakousku. O několik dní později zadrželi kriminalisté i dalšího dealera, který si drogu opatřoval v Brně. 

Blanenští kriminalisté zasev uplynulých dnech zadrželi celkem 6 osob a k tomu odhalili 4 varny pervitinu, zajistili také 10 gramů vyrobené drogy.  

Nezaháleli ani jejich kolegové ve Vyškově. Tam byl zadržen také recidivista, který distribuoval drogy. Kromě chemikálií a léků potřebných na výrobu byly u muže zajištěny i dvě zbraně, které přechovával bez potřebných oprávnění. Čelí tedy obvinění také z nedovoleného ozbrojování.

mjr. Pavel Šváb, 28.05.2024

Odkazy do noveho okna

kontejner

kontejner 

Detailní náhled

kontejner1

kontejner1 

Detailní náhled

kontejner2

kontejner2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem