Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronajímali si byty a pak je vykrádali

Poměrně pohodlný a rychlý způsob k získání peněz používali od loňského roku dva cizinci. Německy hovořící muž a žena (43 a 18 let) si pronajímali byty, které vzápětí vykrádali.  

Sérií těchto případů se začali zabývat pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha I. Ti zjistili a zadokumentovali, že dvojice cizích státních příslušníků si nejméně od října loňského roku do současné doby postupně pronajímala byty zejména v obvodech Prahy 4, 5, 6 a 8. Nájem ale muž se ženou majitelům neplatili, naopak z bytu odcizili vše cenné od elektroniky až po nábytek. Poslední pronájem jim ale nevyšel. Majiteli bytu, kterému stejně jako předchozím, za poskytnuté služby nezaplatili, došla trpělivost. Poté, co zjistil, že mu chybí zařízení bytu, podal nový inzerát na jeho pronájem. A na ten se mu shodou okolností ozvaly opět zmíněné osoby. Na schůzku s nimi už ale nešel sám, nýbrž s policisty za zády. Ti oba podezřelé zadrželi a předali kriminalistům k provedení dalších procesních úkonů. 
 
Kriminalisté prozatím zadokumentovali 13 takovýchto případů se škodou bezmála 500 tisíc korun. Nevylučují ale, že by jich mohlo být daleko více, navíc nemusely být spáchány jen na území Prahy. Také proto se obracejí na další případné poškozené, aby se jim co nejdříve ozvali. Zároveň by také přivítali případné poznatky k dosud neznámé ženě, která se s pachateli pohybovala. Jedná se o ženu ve věku mezi 45 – 50 lety, přibližně 160 cm vysoké postavy, delších hnědých viditelně prošedivělých vlasů a tmavých očí. Hovoří anglicky a německy. Výrazným markantem by kromě vlasů mohl být také blíže neidentifikovatelný zápach, který byl z dotyčné cítit.   
 
Zadržená dvojice byla obviněna z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Zároveň byl podán podnět státnímu zástupci na jejich vzetí do vazby. V případě odsouzení jim prozatím hrozí až pět let odnětí svobody.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 28.1.2011
 
 
Odkazy do noveho okna

zadržená žena

zadržená žena 

Detailní náhled

zadržená žena

zadržená žena 

Detailní náhled

zadržený muž

zadržený muž 

Detailní náhled

zadržený muž

zadržený muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem