Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pronájmu bytu se nedočkala ani jedna

OLOMOUC - V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.  

Koncem července inzerovala na jednom z internetových portálů zatím neznámá osoba inzerát s pronájmem bytu v Olomouci za částku 4 800 korun měsíčně včetně energií. Na tuto nabídku zareagovala 48letá žena z Olomouce.  Na základě proběhlé emailové komunikace pak začátkem srpna zaslala předem částku 10 200 korun.  Jednalo se o měsíční nájem a kauci. Do současné doby však žádné předání bytu neproběhlo, ani jí nebyla vrácena uvedená částka a nabízející osoba s ní přestala komunikovat.

Ve druhém případě nabízela prostřednictvím jednoho z internetových portálů v polovině července letošního roku neznámá osoba pronájem bytu v Brně za částku 5 000 korun. Zájem o pronájem projevila 23letá žena z Olomouce. Po následné emailové komunikaci zaslala také předem částku ve výši 10 600 korun, kdy se jednalo o měsíční nájem a kauci. Do současné doby se však žádného předání bytu nedočkala, peníze jí vráceny nebyly a nabízející osoba s ní přestala komunikovat.

V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok. Na obou případech pracují a prověřují veškeré okolnosti a souvislosti.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

13. září 2016

vytisknout  e-mailem