Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pronásledoval bývalou družku

TEPLICE - Ženě i jejímu současnému příteli vyhrožoval zabitím; Kradl jako straka a další zprávy.  

Pronásledoval bývalou přítelkyni
     Z přečinů nebezpečného vyhrožování a nebezpečného pronásledování je podezřelý 38letý muž z Teplicka. Zřejmě psychicky neunesl rozchod se svou družkou a od loňského října ji dlouhodobě pronásleduje. Bývalé přítelkyni i jejímu současnému druhovi posílá SMS zprávy, ve kterých jim vyhrožuje ublížením na zdraví a dokonce zabitím, poškozenému posílal výhružné zprávy i na email a prostřednictvím profilu na sociální síti, takže si muž raději své účty zablokoval.
     Jednou se dokonce pokusil přítele své bývalé lásky fyzicky napadnout ve vozidle, ve kterém čekal na poškozenou. Muž musel z místa ujet, podezřelý ho ale začal pronásledovat a svým vozidlem ho ohrožoval i během jízdy. Urážky a výhružky dospěly až do stadia, kdy mají oba poškození obavy o svůj život a zdraví, muži, kterému policisté již sdělili podezření ze spáchání dvou přečinů, hrozí maximálně rok vězení.
 
Kradl jako straka
     Policisté dopadli 28letého muže, který má na svědomí několik krádeží v Bílině. Loni v říjnu během návštěvy v bytě oznamovatelky odcizil volně odložený mobilní telefon, ještě tentýž měsíc ukradl poškozené během jiné návštěvy finanční hotovost 1700 korun. V listopadu odcizil na prodejní ploše supermarketu dámský parfém, který schoval do balení dětských plen, poté, co ho za pokladnou zadržela ostraha, voňavku uhradil.
     Letos koncem února v nestřeženém okamžiku odcizil v prodejně pečiva volně odložený mobilní telefon, o tři dny později během návštěvy ukradl své matce zařízení pro bezdrátovou komunikaci v hodnotě necelých dvou tisíc. V minulosti trestně stíhanému muži sdělili policisté podezření ze spáchání přečinů krádeže, za které může jít až na tři roky do vězení.
 
Chlapec identifikoval podezřelou
     Začátkem loňského prosince přijali kriminalisté oznámení o přepadení nezletilého chlapce, kterého se měla pokusit okrást neznámá žena. Poškozený uvedl, že po něm pachatelka požadovala vydání peněz, nebo mobilního telefonu, když se rozplakal, vyhrožovala mu zabitím a chtěla, aby jí peníze přinesl další den. Chlapec vše doma pověděl rodičům, kteří pak přišli podat trestní oznámení.
     Minulý týden chlapec poznal podezřelou v ulicích města, a bylo jen otázkou několika minut, než skončila na policejní služebně. Vyšetřovatel ženu obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který jí v případě prokázání viny hrozí až deset let za mřížemi.
 
Úvěry nesplácí
     Až dva roky může strávit ve vězení 46letý muž, který se dopustil několika podvodů. Během několika dnů si na různých místech zažádal nejméně o tři půjčky na zakoupení mobilního telefonu, přičemž do smluv uváděl zkreslené údaje o výši svého příjmu. Poskytnuté úvěry na nákup zboží v celkové výši přes 23 tisíc korun navíc řádně nesplácí, policisté ho proto obvinili z přečinu úvěrového podvodu. 
 
Rostliny pěstoval v bytě
     Až deset roků může strávit ve vězení 35letý muž z Teplicka, který ve svém bytě pěstoval konopí. Za pomoci speciálního vybavení od roku 2008 do současné doby opakovaně pěstoval přibližně od deseti do dvaceti rostlin, které i sám rozmnožoval pro další pěstbu.
     Rostliny následně sušil, přičemž za celé období vyprodukoval minimálně 1200 gramů drogy. Část marihuany spotřeboval sám a část buď osobně, nebo prostřednictvím známého prodal, nebo daroval dalším osobám. Muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Nezodpovědní řidiči
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude u soudu zodpovídat 30letý muž, který se o víkendu proháněl ulicemi Teplic na motocyklu. Policisté mu při kontrole o sobotním dopoledni naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu.
     Ze spáchání stejného trestného činu je podezřelý i 46letý muž, který si v noci z pátku na sobotu sedl v Krupce za volant osobního vozidla, ačkoliv před jízdou pil. Při dechové zkoušce mu přístroj naměřil přes 1,6 promile alkoholu v dechu. Oběma nezodpovědným řidičům policisté sdělili podezření z přečinu, za který je může soudce poslat až na rok za mříže.
 
 
Teplice, 31. 3. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem