Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pronásledoval manželku

TEPLICE - Volal jí i dvacetkrát za hodinu; Napadení si vymyslel... 

Pronásledoval manželku
     Obviněním z přečinu nebezpečného pronásledování skončilo jednání muže, který se nedokázal smířit s rozchodem se svou partnerkou. Svou manželku dlouhodobě urážel a ponižoval, což žena v září vyřešila odchodem ze společné domácnosti. S tím se ale 37letý manžel nesmířil, každý den jí posílal SMS zprávy a volal jí a to i dvacetkrát za hodinu. Poškozená manželovi telefonicky několikrát sdělila, že si žádný kontakt z jeho strany nepřeje, přesto ve svém jednání pokračoval a v některých hovorech či zprávách jí hrubě urážel. Protože už byla v minulosti manželem napadena, vyvolalo u ní jeho jednání důvodnou obavu o život a zdraví, což vedlo k velice špatnému psychickému stavu ženy, která musela vyhledat i pomoc psychologa. Soudce může poslat obviněného maximálně na rok za mříže.
 
Přepadení si vymyslel
     Mnohdy jsou síly i prostředky policie nasazovány zbytečně, jako tomu bylo i v případě údajného napadení v Soběchlebech. Policisté přijali oznámení rodičů 16letého mladíka, který jim doma sdělil, že byl neznámými pachateli naložen do auta a následně fyzicky napaden. Při výslechu však neustále měnil výpověď, což bylo zkoušeným kolegům podezřelé. Nakonec vyšlo najevo, že si mladík vše vymyslel, jelikož se měl hlásit pracovníkům Probační a mediační služby, kam se mu však nechtělo, proto se doma vymluvil na přepadení. Naštěstí policisté odhalili výmysly mladistvého hned na počátku vyšetřování, takže se případem nemusí dále zbytečně nikdo zabývat.
 
Zloděj kola dopaden
     Bílinští policisté dopadli zloděje, který koncem srpna letošního roku odcizil v Bílině jízdní kolo. Pachatel na společné chodbě bytového domu překonal visací zámek a z úložného boxu odcizil dětské jízdní kolo v hodnotě 5500 korun. Následně jej prodal v jedné z bílinských heren za pouhých 200 korun, 29letému zloději bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který mu u soudu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Ukradli šaty i s figurínou
     Dámské společenské šaty odcizil neznámý lapka v centru Teplic. Včera kolem poledne ukradl z chodníku před vchodem do prodejny oděvů figurínu, na které byly vystavené dlouhé šaty zelenkavé barvy. Celková škoda byla vyčíslena na 4200 korun, policisté věc prošetřují jako přestupek proti majetku.
 
Zmizelo 9 balíků polystyrenu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z teplické prodejny stavebnin odcizil polystyren. Zloděj překonal oplocení areálu firmy, ze kterého následně odcizil 9 balíků polystyrenové izolace v hodnotě 4500 korun. Případ byl kvalifikován jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 9. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem