Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pronásledování odcizeného vozidla - AKTUALIZACE

HRADECKO - Řidič pod vlivem drog a se zákazem řízení. 

AKTUALIZACE: V dnešních odpoledních hodinách soudce návrhu státního zástpce vyhověl a na muže vazbu uvalil.

por. Iva Kormošová, 4.10.2023, 14.40
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pondělí 2.10. krátce po 9. hodině jsme přijali oznámení o krádeži vozidla značky VW Touran z jednoho hradeckého autosalonu. Okamžitě bylo vyhlášeno po vozidle pátrání. Jedna policejní hlídka si uvedeného vozidla jedoucího směrem na Hradec Králové všimla ve Vysoké nad Labem. Řidiče prostřednictvím světelného a zvukového zařízení několikrát vyzvala k zastavení, které však ignoroval, a před hlídkou začal ujíždět. Jel rychlostí až 120 km/h, jel protisměrem a předjížděl v úsecích, kde je to zakázáno. V ulici V Mlejnku policisté řidiči zatarasili cestu a pomocí donucovacího prostředku namířené střelné zbraně ho zadrželi. Podrobili ho dechové zkoušce i orientačnímu testu na drogy. Zkouška na alkohol byla negativní, ale test na drogy byl pozitivní.
Z vyšetřování vyplynulo, že muž již krátce před 3. hodinou ranní vnikl do autosalonu, kde odcizil 2 svazky klíčů a jedním z klíčů nastartoval vozidlo, kterým z parkoviště projel bránou ven, čímž bránu i auto poškodil. Na jedné hradecké benzinové stanici poté načerpal pohonné hmoty a bez zaplacení odjel. Majiteli autosalonu způsobil škodu za více než 1,2 mil. korun a majiteli čerpací stanice škodu za necelé 2 tisíce korun. 
Policisté z evidencí zjistili, že 32letý muž nevlastnil nikdy žádné řidičské oprávnění a má již 9 záznamů v rejstříku trestů, kdy naposledy byl odsouzen za několik trestných činů najednou, které spáchal v roce 2018, k 5 letům odnětí svobody a k 5 letům zákazu řízení motorových vozidel. Z vězení byl propuštěn minulé pondělí 25.9.2023.

Muži, který je nyní obviněn z přečinů krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí, hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až 5 let. Policisté kvůli důvodné obavě, že by mohl uprchnout, nebo že by mohl pokračovat v trestné činnosti, podali ke státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného muže do vazby. 

por. Iva Kormošová
4.10.2023, 10.35

Odkazy do noveho okna

Pronásledování

Pronásledování 

Detailní náhled

Pronásledování

Pronásledování 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem