Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování ujíždějícího motorkáře

Ujíždějícího motorkáře zastavil až policejní zátaras. 

V úterý 17. září krátce před jedenáctou hodinou v noci při projíždění ulice Ankarskou v Praze 6, si hlídka prvního policejní obvodu oddělení hlídkové služby povšimla motorkáře, který se choval podezřele.

Hlídka se ho proto rozhodla zastavit a zkontrolovat. Motorkář pokynů k zastavení neuposlechl a situace se během několika okamžiků změnila v dramatickou honičku. Policisté ho začali okamžitě pronásledovat a informovali o tom i další hlídky, které byly v terénu.

Motorkář ujížděl ulicí Patočkovou do Bělohorské, kde chvíli pokračoval protisměrem. Přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a projel několik křižovatek na červenou. Když projížděl Myslbekovou ulicí, tak ohrozil chodce, který v tu chvíli přecházel přes přechod.

V dalším ujíždění mu zabránil až zátaras vytvořený policejní hlídkou z „jedničkové dopravky“ poblíž Jelení ulice na Praze 6. Motorkář si však policejního vozidla nevšiml a naboural do něj. Po nárazu zůstal řidič sedět na motocyklu, toho využili zasahující policisté a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi.

Následným šetřením policisté na místě zjistili, že motorkář ujížděl z několika důvodu. Do roku 2020 měl totiž vysloven zákaz řízení a řídil pod vlivem drog.  Proto zadržený skončil na policejní stanici pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí podezřelému trest odnětí svobody až dvě léta. Motorkář se bude zodpovídat i z jízdy pod vlivem návykových látek. Motorka byla odtažena na centrální parkoviště Ministerstva vnitra a policisté budou zjišťovat, zda je majitelem skutečně ujíždějící řidič nebo ne.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 23.9.2019

Odkazy do noveho okna

Bez názvu

Bez názvu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem