Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pronásleduje bývalou přítelkyni

ÚO Bruntál - posprejovali chodník i zdi, odcizil kartu i s PINem a vybral přes 30 tisíc 

Pronásleduje svou bývalou přítelkyni
Policisté v okrese Bruntál v průběhu osmi měsíců letošního roku šetřili deset případů nebezpečného pronásledování a stejný počet případů nebezpečného vyhrožování.
Včera 29.9.2010 sdělili tentokrát rýmařovští policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů nebezpečného pronásledování a nebezpečného vyhrožování 40letému místnímu muži. Toho se měl dopustit tím, že v době od ledna 2007 do současné doby dlouhodobě pronásleduje svou bývalou 52letou přítelkyni. Kontaktuje, vyhledává jí a v noci má zvonit a bouchat na dveře jejího bytu a měl ji zkoušet kontaktovat i v zaměstnání. Při veřejných akcích, které navštívila se k ní přidával, doprovázel ji a požadoval, aby se k němu vrátila a to i pod pohrůžkou fyzického napadení. Ve dvou případech ji měli chytit pod krkem a dne 29.7.2010 ji vyhrožovat zabitím. Několikrát denně jí má psát sms zprávy a telefonovat.
 
V podnapilém stavu posprejovali chodník a zdi
Z přečinu poškozování cizí věci a podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezení jejich práv a svobod sdělili včera 29.9.2010 ve zkráceném přípravném řízení podezření hornobenešovští policisté dvěma mladíkům (19 a 20 let). Toho se měli dopustit tím, že na různých místech v Horním Benešově za pomoci sprejů oranžové a stříbrné barvy měli vytvořit různé nápisy s rasovým podtextem na autobusové zastávce, chodníku a zdi domů. Policisté je zadrželi a při dechové zkoušce jim naměřili 1,20 a 1,11 promile. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
 
Odcizil mu platební kartu a vybral přes 30 tisíc
Neustále upozorňujeme, aby lidé neměli PIN kódy u platebních karet, což následně ulehčí pachatelům zneužití karty a neoprávněné výběry.
Zjistil to i 59letý muž, který včera 29.9.2010 přišel krnovským policistům oznámit, že mu v době od 14. do 15.8.2010 dosud nezjištěný pachatel odcizil někde v Krnově z peněženky platební kartu i s lístkem, kde měl napsaný PIN. Následně karty i s kódem využil a provedl osm neoprávněných výběrů v celkové výši 31 tisíc Kč.  
 
Ze včelína odnesl med, cukr i medomet
Po vypáčení zámku dveří vnikl dosud neznámý pachatel v době od 28. do 29.9.2010 do včelína v Leskovci nad Moravicí. Z prostoru pracovny odcizil smaltový medomet, tři hliníkové konve i s 15 kg uskladněného medu a 40 kg krystalového cukru. Způsobená škoda činí 9 700 Kč.
  
Vypil pivo, vykouřil cigaretu a odcizil notebook
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 42letého muže pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že dne 9.8.2010 v podnapilém stavu ve Městě Albrechticích na ulici Sokola Tůmy vstoupil na pozemek u rodinného domu, kde otevřel neuzamčené dveře do garáže a vnikl dovnitř. Vypil zde nalezené pivo Zlatý Bažant a vykouřil cigaretu. Z garáže přešel do domu, kde se volně pohyboval. Z obývacího pokoje odcizil notebook ACER v hodnotě 3 tisíce a odešel. Svého jednání se dopustil i přes skutečnost, že byl v minulosti již několikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Z výkonu trestu byl podmínečně propuštěn v červenci letošního roku se zkušební dobou na dva roky.
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
30.9.2010
 
 
 

vytisknout  e-mailem