Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pronásledují mladého muže

MOST - Soud jim to zakázal, přesto ho ženy zase vyhledaly; Z vily rovnou do vězení a další 

 Matka s dcerou otravují život mladému muži

Život znepříjemňují dvě Mostečanky jednomu mladému muži z Mostu, a to již několik let. Vyhledávají jeho přítomnost, sledují ho a na hranici slušnosti s ním na veřejnosti komunikují. Policie se již několikrát pro něj nepříjemnými případy zabývala a řešila je. Muž se nakonec obrátil i na okresní soud a podal návrh na vydání předběžného opatření. Na jeho základě je ženám nyní zakázáno, aby vstupovaly do bezprostředního okolí poškozeného, a to ve vzdálenosti 100 metrů, a zdržovaly se tam. Toto opatření však ženy minulý týden ve večerních hodinách porušily, když na něj čekaly v centru města na parkovišti, až půjde z práce. Muž se proto obrátil opětovně na policii. Ta obě ženy zadržela a umístila je do policejní cely. Následující den jim policejní komisař sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Následně policie 57letou ženu a její 27letou dceru propustila na svobodu.


 

Z vily rovnou do vězení

Krást do jedné vily na Litvínovsku chodil 34letý muž z Litvínova. Využil toho, že vila byla dočasně bez majitele. Poprvé ve vile odřezal vodovodní roury, matice, ventily. Odnesl i trubky a roury, které uvnitř domu našel. Věci chtěl odevzdat do sběrny, ale byl v obci Hamr přistižen policejní hlídkou. O týden později se do objektu opět vrátil. Vzal kovové zárubně, železný kryt vodovodního hydrantu a vylezl i na střechu, ze které odcizil plechový trychtýř. I tentokrát měl v úmyslu zajít s lupem do sběrny. Měl smůlu i podruhé. Policisté obvodního oddělení v Hamru mu po zadržení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a navíc i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Lapka totiž měl již v březnu nastoupit do vězení a jaksi na to zapomněl. Od minulého pátku tak může na vilu, kterou tak rád navštěvoval, už jen vzpomínat.


 

Z místa nehody utekl

Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky šetří mostečtí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení. Řidič osobního vozidla tovární značky Opel jel v sobotu ráno kolem 07.30 hodiny na silnici I/27 ve směru na Bílinu. U obce Želenice na přímém úseku vjel řidič se svým vozidlem vpravo ve směru jízdy mimo komunikaci přímo do silničního příkopu, kde se auto převrátilo na střechu. Řidič z automobilu vylezl a z místa nehody utekl směrem na obec Želenice. Tam byl hlídkou policie zadržen. Z místa byl řidič následně převezen sanitou do nemocnice, kde je v současné době s lehkým zraněním hospitalizován. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a vykazovala více jak jedno promile alkoholu v dechu. Po výzvě policistů se řidič následně podrobil i lékařskému vyšetření a odběrům. Policie mu navíc zadržela i jeho řidičský průkaz. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 82 000 korun.

 

Za výtku dostal pěstí

Policejní inspektor hamerské policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 31letému muži z Janova. Podezřelý měl v místě svého bydliště již v dubnu na veřejně přístupném místě napadnout 68letého muže, který byl na ulici u svého osobního vozidla. Tam od podezřelého vyinkasoval několik ran pěstí do obličeje. Poškozený utrpěl lehké poranění, se kterým vyhledal lékařské ošetření. Pracovní neschopnost nenastala. Policii zajímal důvod napadení. Údajně podezřelému vadilo to, že poškozený vytkl jeho dítěti, že nemá trhat květiny před domem.


 

Policie našla dva hledané cizince

Policisté během víkendu zadrželi dva cizince, kteří byli v celostátním pátrání. Pětatřicetiletý muž ze sousedního státu byl policií zadržen u mosteckého nádraží. Šetřením vyšlo najevo, že na muže je vydán evropský zatykač. Mezinárodně hledaný muž byl zadržen a následně z policejní cely putoval do předběžné vazby vazební věznice. Jiný cizinec, 38letý muž, byl hledán okresním soudem, který na něj vydal příkaz k zatčení. Mostečtí policisté hledaného přistihli v centru města a předali ho následně soudu.


 

Náhrobek zůstal bez písmen

Zloději kovů se zřejmě nezastaví před ničím. Jeden zatím neznámý podnikavec za úlovky z barevných kovů zavítal na mostecký hřbitov. Tam z jednoho hrobu odstranil ze žulového katafalku mosazná písmena a odcizil je. Poškozený majitel, který krádež na rodinném hrobě odhalil o víkendu, věc oznámil mostecké policii a hmotnou škodu odhadl na částku 8 000 korun.


 

Lapka nakoukl do tří aut

Policisté v Meziboří šetří případ krádeže vloupáním do osobních vozidel. Dosud neznámý lapka v noci na pátek vnikl násilím v mezibořské ulici Pod strání do tří zaparkovaných osobních automobilů. Ze škodovky odcizil doklady a zanechal škodu ve výši 10 000 korun, z Peugeota nic nezmizelo, ale vůz byl poškozený. Třetím vozidlem byla Škoda, ze které zloděj nic neodnesl. Poškozením aut byla motoristům způsobena celková škoda ve výši 19 tisíc korun. Případem se zabývají i kriminalisté.


 

Na uheráku si nepochutnal

Chuť na uzeninu zřejmě nepřekonal 30letý muž z Mostu. Ten v sobotu odpoledne zavítal v centru města Mostu do supermarketu. V oddělení se salámy si vybral šišku uheráku a tu si zastrčil pod tričko. Poté zamířil k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Na salámu si však nepochutnal. Jeho plán mu zhatil pozorný zaměstnanec ostrahy, který zloděje zadržel. Mostečan pak skončil na policejním oddělení, kde mu policejní inspektor mostecké policie na základě jeho kriminální minulosti sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Salám v hodnotě 150 korun musel lapka vrátit.


 

Z kolejnic zmizely díly za 40 tisíc korun

Škodu za 40 tisíc korun jedné firmě zanechal neznámý zloděj. Ten o víkendu kradl v lokalitě Kopisty u Mostu barevné kovy. Zloděj přišel krást v noční době a v areálu firmy odcizil ze železniční vlečky různé kolejové díly. Zaměstnanci firmy kontrolou o víkendu zjistili, že kdosi rozmontoval desítky metrů kolejnic, když z nich odcizil několik stovek spojovacích šroubů, pokladnic a spojek kolejnic. Případem přečinu krádeže se zabývá litvínovská policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. července 2011

vytisknout  e-mailem