Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Propíchnutá pneumatika - další řidič okraden

Řidiči by měli věnovat pozornost svému okolí při zastavení, například při tankování benzínu na čerpacích stanicích.  

        Policisté zaznamenali další případ řidiče, který byl okraden s největší pravděpodobností poté, co mu neznámý pachatel nebo pachatelé propíchli pneumatiku u vozidla.
 
          Čtyřiapadesátiletý muž jel ve středu v noci po silnici R 35 ve směru z Olomouce na Lipník nad Bečvou. U obce Daskabát na Olomoucku zjistil, že má defekt zadní pneumatiky. Zastavil a začal s výměnou kola. Situace využil neznámý pachatel a v době, kdy muž nevěnoval pozornost okolí, mu ze sedadla odcizil tašku s osobními věcmi. Škoda přesáhla 19 000 korun.
         Poškozená pneumatika byla na několika místech propíchnutá. Lze se tedy domnívat, že neznámý pachatel či pachatelé si vozidlo, respektive řidiče, vyhlédli na čerpací stanici, kde tankoval a úmyslně pneumatiku poškodili. Za autem potom jeli a vyčkávali, kdy muž zastaví, bude opravovat a nedávat při tom pozor na své věci.
         Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty.
 
         Obdobný případ se stal koncem července pětapadesátiletému muži, který také jel po silnici R 35. Před obcí Kozlov na Olomoucku zjistil, že má defekt. Při výměně kola přišel o tašku s penězi, osobními doklady a platební kartou. Škoda se v tomto případě vyšplhala na téměř 35 000 korun.
 
          V této souvislosti je potřeba upozornit řidiče, aby věnovali pozornost svému okolí při zastavení, například při tankování benzínu na čerpacích stanicích. Obezřetnost je na místě také při následném zastavení z důvodu poruchy na vozidle, zejména při defektu. Občané tak mohou svou všímavostí přispět k odhalení pachatelů uvedené trestné činnosti. 
        Stále platí, aby řidiči a další osoby nenechávaly v otevřených vozidlech volně odložené kabelky a tašky s věcmi a osobními doklady.
 
 
     
 
 
   
                                                                                                     por. Mgr. Soňa Štětínská
 
Kontakt: por. Mgr. Soňa Štětínská
                komisař preventivně informační skupiny  
    Telefon: 974 721 208
    E-mail: pcrssmov@mvcr.cz
 
 
                                                                                             
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem