Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Propichovač pneumatik

NÁCHODSKO – Kdo by mohl přispět k dopadení? 

158 na autěIlustrační foto/Policie ČR
Policisté z Obvodního oddělení v Náchodě se již delší dobu potýkají s vandalem či vandaly, kteří v nepravidelných intervalech na různých místech města propichují pneumatiky automobilů. V roce 2016 jim občané nahlásili poškození pneumatik u 14 vozů, převážně osobních automobilů. Pachatel střídal ulice i napadená vozidla, řádil v ulicích Dobicova, Denisovo nábřeží, Běloveská, Krámská i ulice Raisova, tam vandal propichoval pneumatiky nejčastěji. A i když náchodští policisté střídavě se strážníky městské policie v inkriminovaných místech zvýšili výkon služby, ničitel měl dosud větší štěstí. Ale tomu bychom chtěli udělat konec.

V letošním roce muži zákona zaznamenali opět již několik případů, kromě osobních aut tentokrát propichovač zanořil ostrý břit i do pláště pneumatiky u autobusu linkové dopravy. U popisu místa poškozených aut se opět objevil název ulice Raisova, ale také Dvořákova, Hronova. Policisté se domnívají, že ne všechny případy jsou dílem jednoho člověka a již získali několik poznatků k možným pachatelům, které intenzivně prověřují.

Občany policisté žádají, aby poškození pneumatik u svých zaparkovaných automobilů přišli co nejdříve nahlásit na Obvodní oddělení v Náchodě, stejně tak jako jakýkoli poznatek či informaci o možném pachateli či pachatelích. Čím více informací policisté získají, tím rychleji se jim podaří učinit řádění vandala přítrž. Pomoci Vás, občanů si velice vážíme.

por. Mgr. Eva Prachařová
26. 1. 2017 v 15.00 hodin

vytisknout  e-mailem