Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prosázel desítky tisíc

TEPLICE - Místo aby tržbu odevzdal, šel do sázkové kanceláře; Podváděl a neléčí se...  

Prosázel desítky tisíc
     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 25letému muži, který se neoprávněně obohatil o desítky tisíc korun. Na pozici řidiče přepravní společnosti doručoval zásilky, za které mu byly svěřovány finanční prostředky.
     Jednoho dne se rozhodl, že si „tržbu“ ponechá a peníze pak prosázel v domnění, že je vyhraje zpátky. Celou částku ale podle výpovědi prohrál, což mu „vyneslo“ jen obvinění z přečinu zpronevěry.
 
Podváděl a neléčí se
     Z několika uvěrových podvodů je podezřelý 33letý muž, který v průběhu loňského roku v různých prodejnách uzavíral smlouvy o poskytnutí půjček na nákup zboží. Nejméně v pěti případech uzavřel smlouvy o poskytnutí spotřebních úvěrů na nákup elektroniky v celkové výši přes 42 tisíc korun, v žádostech však uváděl nepravdivé údaje o zaměstnavateli a výši příjmu, smluvně stanovené splátky navíc od začátku nehradí.
     Přitíží mu zřejmě i skutečnost, že mu bylo sděleno podezření i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pravomocným rozsudkem má totiž od loňského roku uloženo ambulantní toxikomanické ochranné léčení, které neplní a vyhýbá se mu. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Dávejte pozor na své věci
    Kvůli neopatrnosti přišel senior z Teplicka o věci za více jak pět tisíc korun. Když byl včera na nákupu v supermarketu, položil během ukládání zboží do kufru svou příruční tašku na přední sedadlo, kde na ni neviděl. Poté šel navíc vrátit nákupní vozík a auto nechal odemčené a bez dozoru. Nestřeženého okamžiku využil neznámý lapka, který mu z auta tašku s doklady, penězi, mobilem a platební kartou odcizil.
     Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí pachateli v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.
 
Zmizelo nářadí a kabely
      Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do rekonstruovaného domu v Teplicích. Po rozbití okna vnikl do objektu, ze kterého odcizil bourací kladivo, prodlužovací kabel a další věci celkem za 19 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k níže uvedeným dopravním nehodám, o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 16:40 do 17:00 hodin dne 10. dubna 2015 v Teplicích, v prostřední části parkoviště u prodejny OBI. Nezjištěný řidič blíže neustanoveného vozidla poškodil zaparkovaný automobil zn. Volvo černé barvy a z místa nehody ujel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem.
 
     K další nehodě došlo 14. dubna 2015 v době od 7:30 do 9:15 hodin v Dubí, ulice Mírová na parkovišti u firmy AGC. Také zde neznámý řidič poškodil zaparkované vozidlo zn. Peugeot a z místa odjel, aniž by věc oznámil policii nebo se s druhým účastníkem dohodl. Podle dosud zjištěných poznatků se mohlo jednat o vozidlo modré barvy, typu Škoda Felicia nebo Favorit, které zde parkovalo v ranních hodinách, nebo dodávku modré barvy, která se na místě otáčela. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 16. 4. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem