Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Prosba i cigaretu skončila loupeží

Seniorka požádala kolemjdoucí o cigaretu. Ta ji napadla a připravila o všechny věci. 

Od šestnáctého května prošetřují kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu událost, ke které došlo v brzkých ranních hodinách na Masarykově nádraží.

Konkrétně v půl páté ráno požádala devětapadesátiletá žena, na první pohled mladou dívku o cigaretu. Počítala také, že bude odmítnuta například s tím, že slečna nebo paní nekouří. Byla smířena i s nějakou drobnou hanlivostí, možná vulgarizmem. S čím určitě nepočítala, byl fyzický atak. Ten ale přišel.

Zatím neznámá dívka nejen že poškozené cigaretu nedala, ale navíc jí fyzicky napadla přímo ve vestibulu nádraží. Při tom seniorce sebrala všechny její osobní věci a z nádraží odešla. Postarší ženě naštěstí nevznikla nijak zásadní újma, ale zkušenost to byla nepěkná.

Smutné je, že incidentu přihlíželi svědci, kteří ale místo pomoci napadené, raději odvrátili hlavu na druhou stranu, nebo rovnou odešli pryč.

Událost kriminalisté kvalifikovali jako trestný čin loupež. Za ten pachatelce, v případě jejího dopadení a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Nicméně dívku se zatím ztotožnit nepodařilo.

Proto se nyní kriminalisté obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli násilnici poznáváte, znáte její totožnost, potažmo místo jejího výskytu, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 5. 2017

vytisknout  e-mailem