Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prosil o pomoc, pak ale loupil

MOST - Lupič spadl a žádal pomoc, pak se sápal po kabelce; Z návštěvníků byli zloději. 

 Vyšetřovatel mostecké policie obvinil v těchto dnech 22letého muže z Mostu ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Mostečan měl dle policistů o víkendu v Mostě na chodníku v ulici Růžová přiběhnout k poškozené mladé ženě a snažil se jí strhnout z ramene kabelku. Napadená kabelku ubránila. Mladá žena se s lupičem setkala krátce před loupeží. Seděla na lavičce s kamarádkou, když tam přišel neznámý mladík, který se motal a následně upadl na zem. Žádal od žen pomoc, ty ale raději odešly. Ne daleko. Mladík se za nimi náhle rozeběhl a jedné z nich začal rvát kabelku. Žena ji však pevně držela. Naštěstí to odnesla jen ucha, která se při přetahování utrhla. Následně se lupič dal na útěk. Podezřelý byl krátce nato zadržen nedaleko místa činu. Policie u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Mostečan skončil v cele. Stíhán je na svobodě

 

Z návštěvníků se vyklubali zloději


 

Hostitelce odcizil fotoaparát

Policie v Mostě šetřila několik případů krádeží, kterých se měly dopustit osoby při návštěvách. Muž ve věku 31 let byl u své známé v obci na Litvínovsku, kde využil chvilky nestřeženého okamžiku a ze stolu sebral digitální fotoaparát za 3 500 korun. Ten údajně odnesl do zastavárny, kde však nebyl policisty nalezen. Kradl i přesto, že byl za krádež souzen.


 

Známost z internetu přijela na návštěvu, kde kradla

Podařená Moravanka okradla Mostečana, se kterým se seznámila přes internet. Přijela k němu na návštěvu a z té si bez dovolení odvezla mobilní telefon a finanční hotovost, které odcizila. Policisty z Mostu pak čekala doslova mravenčí práce s hledáním ženy, která takto okradla nového známého a nezanechala po sobě žádné stopy. Žena ve věku 41 z Opavy byla obviněna z přečinu krádeže. Mobil prý prodala a peníze utratila.


 

Za nocleh se odvděčila krádeží, vzala i kartáček a zubní pastu

Dobrodinní se nevyplatilo muži z Litvínovska. Potkal svou známou a pozval ji do svého bytu. Muž ženu nechal u sebe přespat a ráno ji nechal v bytě samotnou, když odešel do práce. Jen ji požádal, aby při odchodu zabouchla dveře. Když se vrátil, návštěvnice již v bytě nebyla. Nebyla tam však ani televize, hodiny kukačky, fotoaparát a voda po holení. Ženě se hodil i zubní kartáček a pasta. Policie část lupu zajistila a ženě sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Žena navštívila seniora, obrala ho o peníze

Mostečtí policisté vypátrali i ženu, která okradla den před Silvestrem jednoho seniora z Mostu. Šla k němu na návštěvu a zřejmě spolu oslavovali i konec roku. Žena ve věku 27 let však měla nečestné úmysly a seniora okradla v jeho nepřítomnosti. Odcizila mu finanční hotovost, mobilní telefony a další věci, vše v hodnotě 6 000 korun. Policisté ženu hledali, v místě svého bydliště se totiž nezdržovala. Teď ji obvinili z přečinu krádeže. Telefony policisté zajistili. Peníze žena utratila.


 

Zloději vybrali dvě auta, odnesli kočárek a peněženku

Mostecká policie přijala včera dvě oznámení o krádežích věcí z osobních aut. Neznámý lapka na sídlišti Výsluní vnikl zřejmě v noci do zaparkované škodovky a odcizil ze zavazadlového prostoru uložený dětský kočárek. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 6 tisíc korun. Jiný zloděj se vloupal v Janově do vozidla značky Opel. Uvnitř našel pánskou peněženku a různé osobní doklady. Poškozený vloupání oznámil hamerské policii a škodu odhadl na pět tisíc korun.


 

Vandal poškrábal neslušnou malůvkou škodovku

Radost určitě neměl motorista z Mostu. Včera ráno totiž našel poškozený svůj automobil. Vozidlo tovární značky Škoda stálo v centru města nedaleko obchodního domu. Neznámý poberta se na autě vyřádil v nočních hodinách, když na lak kapoty vyškrábal neslušný obrázek a nadávku. Stihl poškrábat i dveře, poničil reklamní polepy a poškodil i stěrače. Majitel vozu vyčíslil vzniklou škodu na částku 30 000 korun a případ poškození cizí věci ohlásil mosteckým policistům.


 

Poberta pomazal vozidlo hořčicí

Do myčky musel včera dopoledne zamířit majitel osobního vozidla značky Renault. Našel ho notně špinavé. Na vině byla plnotučná hořčice, kterou někdo zřejmě úmyslně rozmazal po celém obvodu vozidla, na střeše, na sklech i na zámcích. Takto znečištěné auto stálo na parkovišti v litvínovské ulici Ukrajinská. Motorista událost oznámil litvínovských policistům. Ti případ kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. července 2014


 

vytisknout  e-mailem