Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prosincová krádež nafty

LOUNY - Policisté obvinili dva mladíky... 

Policisté objasnili prosincové vloupání do areálu zemědělského statku v obci Čínov na Žatecku. Koncem minulého roku se tam po společné domluvě vloupali dva mladíci ve věku 29 let z Chomutovska, kteří ze zde odstavených zemědělských strojů odcizili motorovou naftu. Do připravených sudů odčerpali z kombajnu nejméně 200 litrů paliva a ze dvou zaparkovaných traktorů celkem 60 litrů motorové nafty. Soukromému zemědělci tím způsobili škodu za bezmála 9 tisíc korun. V minulých dnech oba výtečníky komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu krádeže. Stíhá je na svobodě.

Mladík řídil opilý 

V neděli, po třetí hodině ráno, kontrolovali dopravní policisté v lounské Husově ulici řidiče osobního automobilu zn. Škoda Felicia. Provedli u něj rovněž dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj Dräger nejprve naměřil 2, 16 promile alkoholu v dechu řidiče a následně 0, 54 promile. Proto policisté přistoupili ještě k třetímu měření, kdy přístroj ukázal 2, 23 promile alkoholu v dechu. O den později, po vystřízlivění 22letého řidiče, mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Krádež auta, vloupání

Z neděle na pondělí odcizil dosud nezjištěný poberta na Jiráskově náměstí v Postoloprtech osobní vůz zn. Škoda Fabia, který byl zaparkován u jednoho panelového domu. Poškozenému tím způsobil škodu za 80 tisíc korun. Policisté již po odcizeném vozidle vyhlásili pátrání, rovněž pátrají po pachateli.

Do vozu stejné značky se v minulých dnech vloupal v žatecké ulici U Památníku zatím nezjištěný pachatel. U fabie, zaparkované u řadových garáží, poškodil spínací skříňku a po otevření kapoty motoru poničil víko vzduchového filtru a odcizil řídící jednotku motoru. Způsobenou škodu vyčíslil poškozený majitel na celkem 30 tisíc korun.

V průmyslové zóně nalezena munice

V areálu jedné firmy v průmyslové zóně Triangle na Žatecku nalezli pracovníci při terénních úpravách travnatých ploch pěchotní minu. Místo nálezu policisté zajistili a přivolali pyrotechnika z Krajského ředitelství Policie České republiky Ústeckého kraje, který munici pocházející z období provozu vojenského letiště odvezl k zneškodnění. Vše proběhlo bez závad, nikdo nebyl zraněn, nevznikla žádná škoda na mejetku.

Další zprávy vyjdou až ve čtvrtek 31. května 2012.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. května 2012

 

vytisknout  e-mailem