Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prosincová loupež objasněna

HRADECKO - Cizinci hrozí až desetileté vězení. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové v úterý 29.1. obvinili 26letého cizince z trestného činu loupež, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let. Kladou mu za vinu, že na začátku loňského prosince v nočních hodinách v ulici Pilnáčkova v Hradci Králové po předchozí slovní rozepři udeřil 37letého muže pěstí do obličeje, čímž napadený spadl na zem, a poté mu z ruky vytrhl telefon. 
Policistům se díky své osobní znalosti, pomocí zajištěného videozáznamu a pomocí svědků podařilo po necelém 1,5 měsíci podezřelého muže dopadnout. Nyní již obviněný muž do protokolu uvedl, že v České republice žije již 11 let i s rodinou. K incidentu uvedl, že celý večer popíjel alkohol, že se do potyčky dostal ani neví jak a telefon vzal jen z důvodu, aby poškozený muž nemohl volat na policii.
Muž vzhledem k jeho čistému trestnímu rejstříku a dalším okolnostem je stíhán na svobodě.

V loňském roce hradečtí kriminalisté přijali 18 oznámení týkající se loupežného přepadení. Z těchto případů se podařilo 17 objasnit. Zadrželi 9 pachatelů (včetně výše zmiňovaného případu) a u 8 případů zjistili, že si je oznamovatelé vymysleli. Podařilo se jim také objasnit jednu loupež z roku 2017 (přepadení pošty seniorkou).

por. Iva Kormošová
30.1.2019, 12.30

vytisknout  e-mailem