Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prostitutka nabízela nejen sexuální služby, ale také drogy

BEROUNSKO – Obviněné ženě hrozí až deset let za mřížemi. 

Berounští kriminalisté z „toxi“ týmu obvinili 41 letou ženu z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V průběhu prověřování se jim podařilo prokázat, že od roku 2011 distribuovala drogu pervitin a marihuanu, kterou pravidelně zásobovala narkomany. Svou trestnou činnost provozovala převážně na dálničním odpočívadle Rudná, kam za ní mířily desítky drogově závislých lidí. Tato žena navíc kromě drog nabízela také sexuální služby, ačkoliv to je na výše uvedeném místě vyhláškou obce Drahelčice zakázáno. V tomto ohledu se tedy také dopouštěla protiprávního jednání. Kriminalisté se tímto případem zabývali několik měsíců a díky pečlivému prověřování s využitím operativně pátracích prostředků se jim podařilo trestnou činnost odhalit a objasnit.
Policisté podali podnět státnímu zastupitelství v Berouně na návrh vzetí ženy do vazby, kterému bylo vyhověno. Jelikož drogy prodávala ve velkém rozsahu, hrozí ženě vyšší trestní sazba a v případě odsouzení by mohla strávit za mřížemi až deset let svého života. Obviněná žena není pro policisty neznámou osobou a již v minulosti má za sebou loupež a majetkovou trestnou činnost, za což již ve vězení několik let pobývala.
Berounskému „toxi“ týmu se v průběhu několika let podařilo rozprášit již několik distributorských gangů a jednotlivců, kteří nejen na našem území drogy vyráběli nebo prodávali.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
28. května 2014
 

vytisknout  e-mailem