Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Proti zlodějovi zasáhl soused

LIBEREC - Včera kolem 13.15 zadržel 38 letý muž zloděje, který právě ze sousedova rodinného domu odcizil čtyři metry měděných okapových svodů. Ten se nyní nachází v policejní cele a před soudce předstoupí v superzkráceném přípravném řízení zítra. 

     Včera kolem 13.15 vnikl na pozemek rodinného domu v Blankytné ulici v Liberci zloděj, který si sem přišel pro měděné okapové svody. Zřejmě se na krádež nijak zvlášť nepřipravoval, protože sebou neměl nic, v čem by lup odnesl. Vypadá to, že šel jen náhodou kolem, uviděl měď a na místě se rozhodl využít příležitost. 

     Správně odhadl, že touto dobou majitel domu bude v zaměstnání, podcenil ale souseda, který měl včera volno .  Je to 38 letý muž v dobré fyzické kondici a se smyslem pro spravedlnost. Vůbec se mu nelíbilo, že jakýsi pobuda devastuje cizí majetek a učinil tomu okamžitě   přítrž. Dvaadvacetiletému zloději nedal žádnou šanci utéct a na místě ho do příjezdu policistů zadržel i se čtyřmi metry kradených měděných svodů. Ty zloděj bohužel už stačil sešlapat a zohýbat tak, aby se mu dobře nesly v podpaží.

     Jak se později ukázalo, tak to nebyl jeho první majetkový delikt. Poté, co si ho policisté Obvodního oddělení policie ve Vratislavicích převzali, sdělili mu podezření z přečinu krádeže v zadrželi ho v rámci superzkráceného přípravného řízení do doby, než bude předveden před soudce. To se stane zítra.

 

por. Bc. Ivana Baláková
23. ledna 2014

vytisknout  e-mailem