Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Protiprávně vyřizovali přestupky

Frýdek-Místek - v těchto dnech zahájili naši kriminalisté trestní stíhání celkem 13ti osob. Jedna osoba je obviněna z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a všechny ostatní osoby jsou obviněny pro pomoc a organizování k tomuto trestnému činu.  

        Zneužití pravomoci úřední osoby mělo spočívat ve vyřizování přestupků na území města Frýdku - Místku, aniž by byl spolehlivě zjištěn pachatel těchto přestupků a aniž by byl přestupek s přestupcem projednán. Podle zadokumentovaných informací měl hlavní obviněný vyřídit na základě žádosti nejméně 8 přestupků svých známých. Mezi obviněnými jsou i osoby, které působí, případně působily, na Magistrátu města Frýdku – Místku a Městském úřadu v Třinci. Ostatní osoby jsou samotní přestupci.
Ze zadokumentovaných informací vyplývá, že obvinění měli páchat trestnou činnost po dobu téměř půl roku, konkrétněji od konce roku 2011. Tato vyšla najevo při vyhodnocování důkazů v již šetřené věci-sjednání výhody při zadání veřejné zakázky na Magistrátu Města Frýdku – Místku.

Za spáchání tohoto trestného činu hrozí obviněným trest odnětí svobody v délce trvání jednoho až pěti let. Obviněním práce kriminalistů na případu zdaleka nekončí, nadále probíhají úkony trestního řízení. S ohledem na tuto skutečnost nelze nyní k věci poskytovat bližší informace.

nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
9. ledna 2013

vytisknout  e-mailem