Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Protokol o lékařském vyšetření

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požádal o následující informace: 

„1) Pokyn policejního prezidenta č.300/2022, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu včetně všech příloh.
2) Protokol o lékařském vyšetření při ovlivnění alkoholem, který byl předepsán pro použití v praxi policejního orgánu k datu 25.08.2022.“

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a žadateli poskytla v platném znění pokyn policejního prezidenta č. 300/2020, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, včetně všech příloh.

Povinný subjekt dále žadateli uvedl, že problematika kontrol dodržování požívání návykových látek vychází z Věstníku Ministerstva zdravotnictví, jehož součástí je Metodický pokyn pro postup při toxikologickém vyšetření specifikovaných návykových látek v krvi a nebo v moči, vydaného dne  27. 12. 2012.

Policie České republiky na základě shora uvedeného Metodického pokynu pro postup při toxikologickém vyšetření specifikovaných návykových látek v krvi a nebo v moči převzala vzor „Protokolu o lékařském a toxikologickém vyšetření osoby při podezření z ovlivnění návykovou látkou (NL)“ a začlenila jej jako Přílohu č. 3 pokynu policejního prezidenta č. 300/2020, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V rámci elektronizace spisové služby byl v ETŘ vytvořen elektronický formulář, který je obsahově stejný, avšak formálně se může lišit.

K datu 25. 08. 2022 byl shora uvedený „Protokol o lékařském a toxikologickém vyšetření osoby při podezření z ovlivnění návykovou látkou (NL)“ stejný, jako v současné době a žadateli byl poskytnut.


pplk. Mgr. Lucie Dvořáková, 19. 6. 2024

vytisknout  e-mailem